Klub žena IDS-a za društvo bez nasilja nad ženama

Sandra Ćakić Kuhar
Sandra Ćakić Kuhar

Klub žena IDS-a priključuje se obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, dana koji se 25. studenoga obilježava u cijelom svijetu, a njime započinje i 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. Ovom prigodom predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar je istaknula da Klub žena IDS-a želi ponovno ukazati na problematiku nasilja nad ženama te poslati jasnu poruku da se nasilje ni u kakvom obliku ne smije tolerirati.

- Obilježavanjem Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Klub žena IDS-a želi dodatno senzibilizirati javnost i poručiti da se nasilje ne događa samo nekome drugome te da su nasilnici osobe svih profesija i socijalnih struktura, kazala je Ćakić Kuhar. Dodala je da Klub žena IDS-a želi i nastavit će doprinijeti stvaranju društva slobodnom od nasilja nad ženama te će svim sredstvima poticati društvo i resorne institucije na intenzivno bavljenje ovim problemom.

- Nasilje nad ženama predstavlja ozbiljan društveni problem, a mi smo na žalost svjedoci sve veće pojavnosti različitih oblika nasilničkih ponašanja, kazala je Ćakić Kuhar podsjetivši da u Hrvatskoj samo u posljednja dva mjeseca ove godine četiri su žene ubijene od strane njihovih sadašnjih ili bivših partnera, što jasno ukazuje na nepostojanje adekvatnog odgovora i strategije prevencije nasilja prema ženama. Predsjednica Kluba žena IDS-a smatra da je potrebno još mnogo raditi na senzibilizaciji i edukaciji javnosti o ovoj temi. Stoga, najavila je Sandra Ćakić Kuhar, Klub žena IDS-a organizirat će okrugli stol na temu nenasilja nad ženama.

- Ovom prigodom želimo pozvati sve zainteresirane građanke i građane da sudjeluju na okruglom stolu, koji će se održati u prostorijama Gradske knjižnice u Puli, u petak, 2. prosinca s početkom u 12 sati, zaključila je Ćakić Kuhar. (M. Ć.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter