Klub žena IDS-a: Predstavljene mjere potpora za samozapošljavanje


Klub žena IDS-a Puljštine u utorak je održao radionicu na temu prezentacije paketa mjera potpora za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod nazivom "Tvoja inicijativa - tvoje radno mjesto", "Tvoja inicijativa - tvoje sezonsko radno mjesto" i "Tvoja inicijativa - tvoje radno mjesto u zelenom gospodarstvu".

Potpore su namijenjene samozapošljavanju ciljanih skupina svih nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Cilj prezentacije KŽ-a Puljštine bio je prvenstveno poticanje samozapošljavanja mladih nezaposlenih osoba i žena.

Prezentaciju su predstavile magistrica ekonomije Anica Dobran Černjul i korisnica potpore samozapošljavanja mladih Ana Žužić, vlasnica tvrtke "PROJEKTNA KUTIJA" d.o.o. iz Pule.

Na radionici je posebno istaknuto da se u Istri svi zainteresirani za pomoć oko otvaranja ureda za poduzetničke djelatnosti putem korištenja potpora za samozapošljavanje mogu obratiti Uredu za poduzetničku djelatnost u poduzetničkom inkubatoru u Puli, Mletačka 12. Također na radionici su detaljno predstavljene mjere potpora za samozapošljavanje.

Prvi paket mjera potpora za samozapošljavanje pod nazivom "Tvoja inicijativa - tvoje radno mjesto" odnosi se na samozapošljavanje nezaposlenih osoba bez obzira na radni staž, zanimanje i kvalifikaciju. Drugi paket mjera potpora poticanja samozapošljavanja pod nazivom "Tvoja inicijativa - tvoje radno mjesto u zelenom gospodarstvu" je potpora za samozapošljavanje mladih nezaposlenih osoba do 29 godine života.

Dok je treći paket predstavljen na radionici Kluba žena IDS-a, paket mjera potpora poticanja samozapošljavanja je "Tvoja inicijativa - tvoje sezonsko radno mjesto" koji je paket mjera samozapošljavanja žena u sezonskom obrtu.


Podijeli: Facebook Twiter