Klub stolic za šarm dnevnog boravka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Funkcionalno neophodan, klub stolic redovito ima i dekorativnu ulogu u prostoru. Nekad je bio nužan element za serviranje pica, odlaganje daljinskih upravljaca i ostalih predmeta, no moderni trendovi mu daju izrazito dizajnersku ulogu, koja nadmašuje onu funkcionalnu i time dobiva izuzetnu važnost u prostoru.

Ovisno o potrebama prostora, trendovi dopuštaju veliku slobodu u odabiru klub stolica, no preferiraju se oni niži, vecih dimenzija. Raspon materijala od kojih se izraduju je takoder raznolik. Odabir najcešce ovisi o stilu namještaja ili sjedece garniture, ali i o materijalima od kojih su sacinjeni postojeci elementi namještaja.

No, klub stolic je toliko poseban element da je sloboda odabira proširena na nacin koji mu dozvoljava biti samostalan element, oblikovno i materijalno neovisan o drugim komadima namještaja, koji ce svojim dizajnom dati poseban naglasak dijelu prostora u kome se nalazi.



Klub stolic može biti višefunkcionalan, no takvi se najcešce odabiru za manje stambene prostore u kojima se na taj nacin štedi prostor i povecava njegova iskoristivost, (no nije pravilo). Klub stolic možete iskoristiti na razlicite nacine. Ispod njegove površine se mogu uvuci 2-4 taburea, koji su na taj nacin nevidljivi u prostoru, a po potrebi se izvlace kako bi se povecao broj sjedecih mjesta u dnevnom boravku.

Gornja ploha klub stolica može biti na otvaranje s podiznim mehanizmom. Na taj nacin stolic postaje dodatno spremište ili mjesto za izlaganje ukrasnih predmeta, (ako je gornja površina od transparentnog stakla), a dio s podiznim mehanizmom se može iskoristiti za objedovanje, korištenje prijenosnog racunala i razne druge svrhe.

Klub stolic, poput blagovaonskog stola može biti na razvlacenje cime regulirate njegovu ukupnu dužinu prema trenutnim potrebama. Ovo je osobito dobar odabir za velike dnevne boravke s prostranim klub garniturama na koje može sjesti veci broj ljudi. Posluživanjem hrane ili pica na klub stolicu, standardne dimenzije cesto postaju premale, pa je mogucnost reguliranja njegove dužine odlicno rješenje za takve prilike. Ovo je osobito dobar odabir za obitelji s vecim brojem clanova i one koji cesto primaju goste.



Klub stolic se može atraktivno izvesti s ugradenim ladicama ili policama koje ce odlicno poslužiti za odlaganje predmeta. Klub stolic možete iskoristiti i kao bar, pogotovo za cuvanje ili izlaganje boca vina. Pretvarajuci klub stolic u bar, sigurno cete originalno iznenaditi sve prisutne, ali i obogatiti njegovu namjenu tj. iskoristivost u prostoru.

Vrlo prakticni su i modularni klub stolici koji se koriste na nacin da se u razlicitim oblicima, sukladno trenutnim potrebama, slažu u module ili se izvlace, jer su uvuceni jedan ispod drugog. Na taj nacin ne zauzimaju prostor dok nisu u upotrebi. Modularni elementi mogu biti izvedeni u razlicitim bojama ili materijalima tako da u konacnoj postavi izgledaju vrlo atraktivno i dinamicno.

Klub stolic može imati izrazito dizajnersku, dekorativnu ulogu u prostoru. Takvi stolici su preporucljivi za one koji preferiraju dizajn na racun funkcionalnosti, a ulogu klub stolica nadomještaju dodatnim elementima u prostoru poput polica integriranih u sjedecu garnituru, konzolnih izvlacnih elemenata, itd.

Klub stolic je izuzetan element. Iako dimenzijama nije velik, njegovo odsustvo u prostoru ce se odmah zamijetiti kao i njegova prisutnost u atraktivnim oblicima, koji ga cine dominantnim u odnosu s ostalim elementima namještaja. Posvetite posebnu pažnju odabiru ovog važnog elementa dnevnog boravka kako biste uživali u šarmu koji unosi u prostor... (Monika Galovic, dipl. ing. arh.)

Interijernet.hr


Podijeli: Facebook Twiter