Klub obožavatelja Serda Valica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi glazbenik, producent i voditelj na Radio Puli Serdo Valic sinoc je u kaštelirskoj konobi Prisadi uz obilje glazbe, zabave i dobrog raspoloženja u krugu prijatelja i obožavatelja proslavio službeni pocetak djelovanja svog Fan Cluba.

Štovatelj istarske narodne baštine i svirac na narodnim instrumentima Valic je široj publici poznat kao voditelj i nedjeljne emisije "Našim krajem" gdje kao putujuci radijski reporter mikrofonom snima zanimljive ljude po Istri, cime je vrlo brzo stekao popularnost medu slušateljima i nadimak "mali ki štima starinu".

Dobitnik je lanjske nagrade Istriana po izboru slušatelja Radio Pule, a njegovi glazbeni novi glazbeni uradci brzo su doprli do srca slušatelja i ostvarili tisuce klikova na Youtubeu.

- Po uzoru na razlicite fan klubove odlucili smo se pokrenuti klub štovatelja lika i djela Serda Valica. Znamo da u svoj rad ulaže veliki trud, muku i energiju, medutim kada nešto voliš to nema cijene, a njegova djela govore sama za sebe. Temelj cijele ove inicijative je ocuvati tradiciju, njegovanje starih obicaja i izricaja, te želja da se oni pretoce u pjesmu. Ne želimo da se zatru kanti, dela i beside koje su nam puštili naši stari, kaže predsjednik novoosnovanog kluba Nevio Ban o razlozima osnivanja kluba, koji broji 110 clanova.


Podijeli: Facebook Twiter