Klub Kotač otvara se u Rojcu

Serđo Šilić, zapovjednik JVP-a Pazin
Serđo Šilić, zapovjednik JVP-a Pazin

U petak 8. prosinca, u 20 sati, u Rojcu će službeno će biti otvoren prvi coworking/umjetnički klaster u Puli, nazvan klub Kotač. Tom prilikom promovirat će se radovi nastali kroz Edusplash platformu (izložba fotografija treće generacije polaznika, Ableton live act itd.), ali i program 11. Seasplash platforme koja će se realizirati tokom prosinca na različitim lokacijama u Puli. Za glazbenu podlogu otvorenja bit će zaduženi rezidenti Seasplash platforme i gosti.

Kotač je nekomercijalni klub koji je osnovao Seasplash kolektiv kao nadogradnju postojećoj Edusplash platformi – multimedijalnoj platformi za edukaciju i razvoj. Smješten je u prizemlju Rojca i zamišljen je kao multimedijalni prostor za proizvodnju kulture, kulturnih i edukativnih programa, projekata i suradnje.

Kako kažu pokretači, skromna, ograničena i mainstream ponuda klubova, centara i institucija za kulturu i umjetnost u Puli, potakla je ekipu mladih na kreiranje novog kreativnog prostora i iz istih razloga inicirala novu pokretačku energiju koja nastoji pulskoj sceni udahnuti novi život. Kotač je zamišljen kao multimedijalni prostor za proizvodnju kulture, kulturnih i edukativnih programa, projekata i suradnje u kojem mogu sudjelovati svi kolektivi, udruge, pojedinci koji se bave kulturom, produkcijom kulturnih i drugih događanja. Prostor je namijenjen radionicama, poslovnim sastancima, prezentacijama, edukativnim i glazbenim programima, izložbama, performansima i drugim oblicima djelovanjima. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter