Ključ u bravu MUP-ovog kampa u Valbandonu

Plaže kampa neobično su puste za ovo doba godine (M. ANGELINI)
Plaže kampa neobično su puste za ovo doba godine (M. ANGELINI)

Autokamp Ministarstva unutarnjih poslova u Valbandonu, s oko 400 mjesta, zatvoren je do daljnjeg. Naime, kako navodi glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš, prema važećem Prostornom planu općine Fažana nije predviđen autokamp u Valbandonu te nema mogućnosti dodatnih ulaganja u njega.

Miljuš ističe da su dosadašnji sigurnosni uvjeti u kojima je radio kamp izuzetno loši, pa se više ne može koristiti za ljetovanja, o čemu je obaviješten i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a te im je otkazan ugovor o smještaju kamp-kućica.

- Kamp ne zadovoljava kriterije suvremenih kampova. Nije imao adekvatnu kategorizaciju, a sigurnosni razlozi zbog kojih je zatvoren su dotrajali sanitarni čvorovi, neodgovarajuća hidrantna mreža te je infrastruktura kampa bila loša. Bila mu je potrebna veća investicija, a godinama se ulagalo samo u nužno održavanje, rekao je Zoran Butković, upravitelj MUP-ovog uslužno-edukacijskog centra u Valbandonu, te dodao da je do daljnjeg zatvoren i hotel sa 110 soba za 200-tinjak osoba.

Još uvijek su otvoreni apartmani, depandanse i bungalovi, ukupnog kapaciteta 300 osoba, također namijenjeni djelatnicima državne uprave. Restoran, onaj u lučici, ipak će biti otvoren za potrebe tih gostiju, dok je ugostiteljski objekt na plaži zaključan.

Smanjenje kapaciteta MUP-ovog kompleksa gubitak je za fažanski turizam, kaže direktorica općinske Turističke zajednice Melita Peroković.

- Prema procjenama iz MUP-a planirali smo u ovoj godini ostvarenje 45 tisuća noćenja u odmaralištu u Valbandonu. No, nakon što smo dobili obavijest o zatvaranju kampa, planira se 30 tisuća noćenja, što je 15 tisuća noćenja manje, kaže Peroković. (P. LUKEŽ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter