Kljaković Gašpić među najboljim jedriličarima svijeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić postao je član posade jedrilice Esimit Europa 2,30-metarske maksi jedrilice u vlasništvu Slovenca Igora Simčiča koja plovi pod europskom zastavom i smatra se jednom od najboljih jedrilica na svijetu, a na palubi udružuje jedriličare iz osam europskih zemalja, među kojima višekratne pobjednike America's Cupa, svjetske, europske i olimpijske prvake.

Kljaković Gašpić će tako pod vodstvom legendarnog Jochena Schuemanna u "formuli 1 svjetskog jedrenja" nadograditi svoja bogata iskustva iz olimpijskih razreda i pripomoći daljnjim uspjesima rekorderke i serijske pobjednice najvećih regata.

Projekt Esimit Europa potiče suradnju među Europljanima.

"Izuzetna mi je čast što sam se pridružio jednom od najambicioznijih sportskih projekata na svijetu. To je veliko priznanje kako za mene osobno tako i za cijelu Hrvatsku.

Raduje me da će Hrvati uz moju pomoć opravdati ulogu velikih pomoraca i jedriličara. Izuzetno smo uspješni u olimpijskim jedriličarskim razredima, zato se radujem izazovu i želim dokazati da možemo biti jednako uspješni i na velikim jedrilicama.

Biti u međunarodnoj ekipi legendi svjetskoga jedriličarstva još je jedan dodatni motiv da dam sve od sebe za buduće uspjehe jedrilice Esimit Europa 2", dodao je Ivan Kljaković Gašpić.

Jedrilica Esimit Europa 2 plovi pod europskom zastavom, registrirana je na Cipru, članica je jedriličarskog kluba Yacht Club de Monaco, natječe se za Jedriličarski savez Slovenije i na palubi udružuje jedriličare iz osam europskih zemalja. Plovi pod pokroviteljstvom predsjednika Europske komisije Joséa Manuela Barrosa, te uživa podršku Martina Schulza, predsjednika Europskog parlamenta. Njezin glavni sponzor je Gazprom, a službeni partner BMW. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter