Kljajiću 2 g. zatvora i psihijatrijsko liječenje

Danijel Kljajić (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Danijel Kljajić (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbacio je žalbu Danijela Kljajića (27) iz Pule te mu potvrdio presudu kojom je na Županijskom sudu u Puli zbog pokušaja ubojstva Puljanina Franka Gomfa (26) osuđen na dvije godine zatvora te mu je izrečena mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja.

Prvostupanjskom, sada pravomoćnom presudom iz veljače 2009. Kljajić je krivim proglašen jer je 11. srpnja 2007. u Jeretovoj ulici u Puli, kod kućnog broja 42 oko 11.30 sati Franka Gomfa pokušao ubiti iz pištolja marke Crvena zastava. Pištolj je usmjerio prema Gomfovoj glavi i gornjem dijelu tijela, ali mu je ruku pomaknuo Pavle Orešnik te tako spriječio najgore. Pucnjavi u Jeretovoj ulici prethodio je incident u prometu koji se dva sata ranije odigrao u centru Pule. U njemu su sudjelovali Franko i Milan Gomf te Pavle Orešnik. Kasnije su se pred zgradu u kojoj žive Gomfovi dovezli Danijel Kljajić, Pavle Orešnik, koji je sa sobom imao pištolj, te Samir Dedukić.

Nakon svađe u kojoj su sudjelovali Orešnik naoružan pištoljem i Milan Gomf s vrtnom alatkom u ruci, svi su se akteri smirili, ali se sukob rasplamsao silaskom Franka Gomfa pred zgradu i njegovim prijetnjama da će pozvati policiju. Tada je Kljajić sa sjedišta automobila dohvatio pištolj, koji je Orešnik u međuvremenu odložio, te ispalio jedan hitac koji, srećom, nije nikoga ozlijedio jer ga je pri usmjeravanju pištolja omeo Orešnik.

Iznoseći svoju obranu prije izricanja presude 2009. Kljajić je rekao da je tog dana bio pod utjecajem kokaina, što je potvrđeno toksikološkim vještačenjem krvi i urina. Kazao je tada da nije pucao s namjerom da usmrti Gomfa, već da mu je bilo dosta besmislene prepirke te da je samo htio zaplašiti prisutne i prekinuti svađu. Tvrdio je da je pucao u zrak te da ga je pritom za ruku uhvatio Orešnik, kojem je kasnije i predao pištolj. (piše M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter