Klizalište na Verudeli Puli donijelo pregršt veselja

I staro i mlado voli klizati na Verudeli (M. ANGELINI)
I staro i mlado voli klizati na Verudeli (M. ANGELINI)

Stotine posjetitelja koji svakodnevno iskušavaju umijeće klizanja dokaz su da je klizalište, otvoreno na terenima sportskog centra Tivoli na pulskoj Verudeli, pun pogodak. Posvjedočili smo tome i sami posjetivši klizalište gdje smo zatekli mnoštvo ljudi, i starih i mladih, koji su crvenih obraza i veselo raspoloženi, uživali na ledu. U vrijeme našeg dolaska upravo se odvijala "smjena" generacija - led su napuštali mali polaznici škole hokeja, a na pozornicu na ledu stupili su oni nešto stariji, koji su uz zvuke glazbe i pod svjetlima reflektora počeli svoj ples na ledu.

- Jako sam sretna što imamo klizalište. Prvi put kližem i super mi je. Dolazit ću stalno jer kad je zima nemamo baš puno izbora i mjesta gdje se možemo igrati ili zabavljati pa je klizalište pun pogodak, rekla nam je 6-godišnja Lena koja je došla s mamom Sonjom.

Isto su nam odgovorili i Nana i njezin unuk Noel koje smo "ulovili" kako zajedno kližu i dobro se zabavljaju.

- Ha! Moj unuk i ja se izvrsno zabavljamo i jako sam sretna što je Pula dobila klizalište. Ne znamo klizati ni ja ni on, ali to uopće nije važno, važne su dobra volja i želja, rekla nam je Nana, otklizavši dalje u ritmu muzike za ples.

Daniela nam je pak rekla da joj se najviše sviđaju muzika i boje na ledu jer izgleda kao da je u bajci. I zaista, kada su djelatnici ugasili svjetla i upalili reflektore i diskokuglu te pojačali glazbu, klizalište se prometnulo u pravu bajku na ledu.

Ipak, osim dobrodošle zabave, valja biti i oprezan, upozorili su nas voditelji škole klizanja, jer klizaljke nisu bezopasne. No, dovoljno je pridržavati se samo nekoliko jednostavnih pravila i onda su mogućnosti ozljeda male, a užitak velik, objasnili su nam. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter