Klizalište će biti na novouređenom Trgu kralja Tomislava

Mauricio Licul
Mauricio Licul

Gradsko klizalište, koje je prošle godine kupio Grad Pula putem gradskog trgovačkog društva Pula parking, te ga proslijedio na upravljanje drugom gradskom trgovačkom društvu Pula sportu, ove će godine biti na, po nekima, najljepšem pulskom trgu, onom novouređenom Trgu kralja Tomislava. I to ne više, kao na Verudeli, rivi ili Karolini, pod šatorom već na otvorenom.

Klizalište na otvorenom

Klizalište površine 450 kvadrata uskoro će se početi postavljati na novouređeni trg na Verudi, a prvo klizanje najavljeno je već za 30. studenog. Pulska mladost, koja mu se najviše raduje, moći će ga koristiti sve do 14. siječnja sljedeće godine, jer i ove godine Grad Pula svoj pulskoj djeci, ali i s područja cijele Puljštine, organizira besplatno klizanje.

- Klizalište je već postalo tradicionalno okupljalište brojnih naših sugrađana, koji u zimskim mjesecima imaju još jedan sadržaj gdje se mogu dobro provesti i zabaviti u gradu. Nakon Verudele, rive i Karoline, klizalište se prvi put "seli" na novouređeni Trg kralja Tomislava i sasvim sigurno će upotpuniti ukupni adventski doživljaj u gradu. Također, drago mi je da će oni nešto mlađi za vrijeme zimskih praznika imati priliku baviti se jednom zdravom sportskom aktivnošću. Želja nam je i ove godine svim građanima, posebice onim najmlađima, osigurati mjesto na kojem će kvalitetno, i uz obilje zabave, ispuniti svoje slobodno vrijeme. Stoga će Grad Pula svim polaznicima predškolskih i školskih ustanova s područja Puljštine osigurati besplatno korištenje klizališta. Hvala našim trgovačkim društvima koji su omogućili da se klizalište i ove godine postavi, rekao je gradonačelnik Boris Miletić.

Miletić posebno ističe da će Pula, pored samog klizališta, i ove godine zasjati u blagdanskom ruhu s nizom različitih manifestacija i bogatom ponudom u kojoj će svatko moći pronaći nešto za sebe.

Kako bi promjena lokacije klizališta što "bezbolnije" podnijela djeca i svi oni koji uživaju u zimskim radostima na ledu, Grad Pula će, u suradnji s Pulaprometom, osigurati besplatni javni gradski prijevoz za najmlađe da bi ih što više uživalo u klizanju na otvorenom na novouređenom trgu. Kada se zna da je prošle godine u šatoru podno Karoline klizalo više od deset tisuća posjetitelja, te gotovo sva djeca pulskih predškolskih i školskih ustanova, onda je jasno da je pulsko klizalište pun pogodak u mjesecu darivanja i u vrijeme školskih praznika. Pogotovo za sve one mališane koji ne odlaze iz Pule u razne skijaške destinacije.

Dvije adventske kućice

S obzirom na nadogradnju prošlogodišnjih brojnih svjetlećih dekoracija po gradu, nove adventske kućice na Giardinima, te veliku svjetleću jelku na Portarati, čime će Pula dodatno zasjati, još jedna "blagdanska lokacija" u gradu sasvim će sigurno privući brojne posjetitelje. Kako se od 8. do 25. prosinca u najluđem mjesecu u godini u Domu sportova Mate Parlov održava 29. izdanje jednog od najvećih haklerskih druženja u državi - malonogometni turnir "Moja Ulica, Moja Ekipa" - nema sumnje da će Veruda u prosincu postati istinska zona sporta i zabave za brojne Puljane i goste.

- Otvaranje klizališta bit će 30. studenog u podne i radit će sve do 14. siječnja, odnosno kraja školskih praznika. Bit će otvoreno svaki dan od 9 do 22 sata, s time da će radnim danima od 9 do 13 sati biti organizirano, u suradnji s pulskim školama i vrtićima, ali i predškolskim i školskim institucijama cijele Puljštine, besplatno klizanje za djecu, o čemu ćemo ih pravodobno obavijestiti. Što se tiče cijena one se ne mijenjaju u odnosu na prošlu godinu. Ujutro je ulaz na klizalište deset kuna, najam klizaljki pet kuna, dok je u poslijepodnevnim satima ulaz na klizalište 15 kuna, a najam klizaljki ostaje isti. Pomagala za klizanje, popularni medvjedići, moći će se unajmiti po cijeni od deset kuna, pojasnio je direktor Pula sporta Ivan Glušac, koji ističe da će se na trg postaviti i dvije adventske kućice kako bi se podigla ponuda.

Doček Nove godine u podne

I ove će se godine na klizalištu organizirati doček Nove godine, ali u podne. Posljednjih godina našilo je to na veliki odjek među Puljanima pa se tako prošlogodišnjoj manifestaciji odazvalo više od tisuću i pol posjetitelja. Ovisno o programu koji priprema Pula Film festival na novouređenom trgu mogao bi se tako okupiti pozamašan broj Puljana i gostiju. Usto, za 17. prosinca najavljena je na tržnici na Verudi gastro jutro s pripremom tradicionalnih jela u velikoj padeli. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter