Klinac spiskao 7.000 kuna na FarmVille

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Možda vaša farma na FarmVilleu izgleda odlicno, no sigurno se ne može mjeriti s onom na koju je jedan mali Britanac potrošio preko 7.000 kuna u samo dva tjedna. Što li je kupio?

U samo cetrnaest dana, britanski dvanaestogodišnjak na Facebook igru FarmVille je potrošio preko 2.000 kuna svoje uštedevine, i pet tisuca kuna s majcine kreditne kartice ne bi li uredio svoju farmu.

Majka, koja je odlucila ostati anonimna, rekla je da je Zynga, vlasnik FarmVillea, odbila vratiti joj novac jer djecak ima istu kucnu adresu kao vlasnik kreditne kartice. Izjavila je kako igra treba imati bolje zaštitne mehanizme da se ne bi ovakav slucaj ponovio.

Što se na FarmVilleu može kupiti za toliko novca? Valuta u igri su novcici, a jedan vrijedi nešto manje od tri lipe, te gotovina, gdje jedna novcanica vrijedi oko 90 lipa. Imanje košta 600 novcica, što iznosi oko 16.000 kuna. Vila stoji milijun novcica, što je 26.500 kuna. Pagoda ce vas stajati oko 45 kuna, a vrtni patuljak tek oko pet kuna.

FarmVille je nedavno uveo i pse u igru. Zlatnog retrivera možete kupiti za 60 kuna, a za njegovu hranu cete svaki dan morati potrošiti oko pet kuna, što je svota koju cete potrošiti na hranu živog psa bez posebnih prohtjeva. Hranu ne možete nabaviti na nikakav drugaciji nacin.

Iz ove price možemo nauciti nekoliko stvari. Prvo, naivne i naizgled besplatne igre lako ce nas navesti na trošenje novca, samo ako nam ponude ono što želimo imati. Drugo, majke ce uvijek optužiti druge za greške svoje djece.


Podijeli: Facebook Twiter