Kliman: Pitanje energetskih certifikata napokon riješeno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar turizma Anton Kliman i predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizma pri HGK Nedjeljko Pinezić u petak su održali sastanak na temu budućnosti razvoja obiteljskog smještaja, tijekom sastanka su definirali izazove koji su pred tim dijelom turističkog sektora i usuglasili prijedlog njihovog rješavanja, priopćuju iz Ministarstva turizma. 

- Ovo je prvi sastanak na temu budućnosti obiteljskog smještaja, odnosno jedan u nizu prvih sastanaka s predstavnicima strukovnih udruženja u turizmu, čije ćemo interese svakako zastupati. Jedan od prvih poteza bilo je i pitanje rješavanja energetskih certifikata, čime smo pokazali da imamo snage i razumijevanja kod drugih ministarstava da riješimo probleme koji istinski muče sektor, naglasio je Kliman.

Pinezić, koji  zastupa oko 200 tisuća građana, odnosno 67 - tisuća domaćinstava, kazao je kako želi da obiteljski smještaj postane "superbrend" hrvatskog turizma. Kliman je naglasio kako su se u razgovoru dotaknuli samo niza izazova koji su pred njima, a kako želi kao resorni ministar doista zastupati sve ljude u sektoru.

- U razgovoru smo se dotaknuli i pitanja boravišne pristojbe, to je pitanje koje želimo bolje strukturirati i približiti lokalnoj zajednici, kojoj bismo ujedno dali više odgovornosti u formiranju turističkih razreda po područjima. Razgovarali smo i o pitanjima kategorizacije starijih apartmana, te mogućnosti stvaranja kreditnih linija čija bi namjena bila podizanje kvalitete, o čemu ćemo razgovarati i sa županijama te HBOR-om, ističe Kliman.

Složili su se kako su "domaćini", odnosno pružatelji usluga smještaja u domaćinstvima velik potencijal hrvatskog turizma, za kojeg je nužno podizanje kvalitete te kvalitetno brendiranje. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter