Kliman: Dogovor s IDS-om o projektima ne bi smio biti luksuz

Važno je da se HDZ pokaže kao vjerodostojna stranka - Anton Kliman (M. MIJOŠEK)
Važno je da se HDZ pokaže kao vjerodostojna stranka - Anton Kliman (M. MIJOŠEK)

Istarski HDZ opet je u Hrvatskom saboru. Nakon što četiri godine nisu imali svog zastupnika – jer su dvojica zastupnika iz te stranke izabrani na parlamentarnim izborima 2011. godine u 8. izbornoj jedinici živjeli izvan Istarske županije – na nedjeljnim izborima "prošao" je Anton Kliman iz Vodnjana.

- Vjerujem da ću kao istarski zastupnik iz HDZ-a uspješno surađivati na projektima važnim našoj županiji s Vladom što će je sastaviti Domoljubna koalicija, kaže nam Kliman, s kojim smo razgovarali nakon burne izborne noći.

Kliman je na izbornoj listi Domoljubne koalicije izabran kao drugoplasirani kandidat, iako je, zbog preferencijalnog glasa za pravaša Ivana Kirina završio na ulaznom trećem mjestu.

- Najavljivali ste čak četiri mandata za Domoljubnu koaliciju, iako HDZ nikada u 8. izbornoj jedinici nije dobio toliko glasova. Jeste li zadovoljni s postignuta tri mandata u Saboru?

- Zaista smo zadovoljni s tri mandata. Uvijek se u predizborno doba maksimiziraju očekivanja, ali zadovoljni smo s dobivenih 17 posto i tri mandata. To je lijep rezultat za HDZ koji u ovoj izbornoj jedinici muku muči s političkim radom.

- Projekti o kojima se govori u IDS-u vrlo su slični Vašima, možete li se dogovoriti s političkom konkurencijom?

- Ne vidim da bi trebalo biti problema oko dogovora s IDS-om. Luksuz bi bio ne razgovarati o projektima, moramo poboljšati uvjete života na poluotoku bez obzira koja Vlada bude u Banskim dvorima. Ne mogu predvidjeti postupke IDS-a, ali ne vidim razloga da se ne podrži projekt koji je važan za građane Istre, bez obzira koja ga Vlada provodi. Treba razgovarati o projektima, o koaliciji nitko sada ne govori. Željeznica i Ipsilon nisu ni lijevi, ni desni, oni će biti istarski. (D. GRAKALIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter