Klima kriva za požar u "konjušnici"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uzrok požara u narodnjackom klubu Beautiful u Medulinu je tehnicki kvar na elektricnim instalacijama, utvrdili su vještaci centra za forenzicna istraživanja i vještacenja, izvijestio je Valter Opašic iz PU istarske.

Požar je u klubu, poznatijem kao "konjušnica", izbio u cetvrtak oko 22 sata, a ugašen je nakon sat vremena. Tijekom izbijanja požara klub je bio zatvoren, te nitko nije stradao. Vatra je izbila u predjelu klima-uredaja iznad drvenih separea te je zapaljena plastika pala na drvene stolice i pod i proširila se u unutrašnjost kluba.

Drveni separei su potpuno izgorjeli, kao i drveni pod. Ostali namještaj pocrnio je od dima i cade. Prema rijecima vlasnika lokala Branka Popova, klub treba potpuno adaptirati jer je dio koji je bio izložen vatri, dimu i cadi potpuno neupotrebljiv. Objekt je vec pet godina u najmu Željka Šerica, koji je zgrožen dogadajem.

- Ne znam što napraviti, šteta je ogromna i sada o njoj još nije moguce govoriti. Možda bi bilo najbolje da vještak procijeni materijalnu štetu, jer je lokal definitivno uništen i van upotrebe. Od šanka, stolica, separea, inventara i elektricnih uredaja, sve je uništeno, kazao je ogorceni Popov.

Ulaskom u prostor kluba uocili smo da nema dijela koji nije pocrnio, a miris izgorjelog drva i plastike bio je nesnosan. Pod u predjelu izbijanja požara je kompletno izgorio, kao i drveni stolovi i klupe. Naime, upravo na tom dijelu je na plocicama postavljeno drveno uzvišenje od desetak centimetara radi separea. Od klima-uredaja, na kojem je izbio požar, ostao je tek jedan mali metalni dio koji je ostao visjeti na kablovima.


Podijeli: Facebook Twiter