Kleveta: Dunji Gotovini 100 tisuća kuna od EPH-a

Dunja Zloić-Gotovina oklevetana (G. MEHKEK/CROPIX)
Dunja Zloić-Gotovina oklevetana (G. MEHKEK/CROPIX)

Zbog klevete Dunje Zloić-Gotovine Europapress holding mora supruzi umirovljenog generala Ante Gotovine platiti 100.000 kuna odštete. Sudska je to presuda što ju je Dunja Zloić-Gotovina dobila gotovo pet godina od kada je protiv Jutarnjeg lista i Globusa podnijela tužbe zbog klevetničkih tekstova. Novine su, naime, objavile da je general uhićen na Tenerifima zbog njene izdaje.

Kako je jučer objavio Tportal.hr, u oba sudska postupka utvrđeno je da je Dunja Zloić-Gotovina grubo oklevetana tvrdnjama da je odbjeglog generala dva puta nazvala namjerno s istog broja mobitela što je omogućilo tajnim službama da ga lociraju.

Jutarnji list pozivao se u spornom članku na knjigu bivše haaške tužiteljice Carle Del Ponte. Tako je 1. travnja 2008. godine objavljeno: "Gotovina je na Tenerifeu uhićen u društvu prekrasne žene", ispod žita provlačeći dvojbu nije li Dunja Zloić namjerno dala uhvatiti muža koji je u bijegu s drugom.

Tjednik Globus izašao je pak s naslovnicom na kojoj se nalazila fotografija bračnog para Gotovina uz naslov "Prevarena žena Dunja izdala je Antu Gotovinu". To su, kako su zaključili Općinski i Županijski sud u Zagrebu bili "teški neopravdani klevetnički navodi", "grube klevete" i "uvrede" kojima su generalovoj supruzi povrijeđeni dostojanstvo, ugled i čast. (A. R. K./NL)


Podijeli: Facebook Twiter