Klavirski recital Sandra Vešligaja u INK-u


U četvrtak 5. ožujka s početkom u 19 sati na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula održat će se prvo u nizu ovogodišnjih predstavljanja mladih glazbenika Pule gdje ćete moći uživati u Klavirskom recitalu Sandra Vešligaja.   
Novim koncertnim ciklusom mladih glazbenika Pule, u sklopu kojeg će se održavati koncerti darovitih i nagrađivanih mladih glazbenika tijekom cijele godine, publici će se na raznim lokacijama u gradu predstavljati mladi pijanisti, violinisti, violončelisti, ansambli, dobitnici vrijednih nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu čije nastupe već sada hvali kritika i publika.
Novi ciklus na koncertnoj sceni ima za cilj pobuditi veće zanimanje u javnosti za klasičnu glazbu te svi zaljubljenici u klasičnu glazbu mogu svojim prisustvom dati podršku mladim glazbenicima Pule. Predstavljanje mladih glazbenika Pule organizira se pod pokroviteljstvom Grada Pule.
Sandro Vešligaj rođen je 1991. godine u Puli. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završio je u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova – Pula. Maturirao je na klavirskom, u klasi prof. Biserke Kuhta i teorijskom odjelu. Na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb diplomirao je klavir-izvođački smjer pod mentorstvom izv. prof. Vladimira Babina. Sudionik je i dobitnik nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima (HDGPP - 2007, 2011, 2013. (solist), i 2008. i 2011. (komorni sastavi), Mladi virtuozi u Zagrebu 2010, Pianoforte-Poreč 2010, Chopin Golden Ring u Sloveniji 2010.g, Lions Grand Prix-Rijeka 2011, Premio Marizza Trieste 2013). Značajan je i nastup u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci povodom obilježavanja 200. obljetnice rođenja F. Chopina 2010. godine Osim kao solist, često koncertira kao komorni glazbenik i korepetitor. Dobitnik je Oskara znanja za akademsku godinu 2011/12., nagrade za izvrsnost koju dodjeljuje MZOS. Godine 2013. proglašen je najboljim studentom prvostupnikom Muzičke akademije Zagreb, a 2014. također je jedan od magistara generacije. Trenutno pohađa poslijediplomski specijalistički umjetnički studij na MA Zagreb. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter