Klavirski duo Bottrill u rovinjskom Glazbenom poučku

Zrinka Mikelić Bottrill i Andrew Bottrill o svijetu životinjskog carstva kroz glazbu
Zrinka Mikelić Bottrill i Andrew Bottrill o svijetu životinjskog carstva kroz glazbu

Drugi koncert rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata "Glazbeni poučak", uz slobodan ulaz, održat će se sutra u 18 sati u rovinjskom Multimedijalnom centru, a nastupit će klavirski duo Bottrill - Zrinka Mikelić Bottrill i Andrew Bottrill koncertom žele predstaviti razigran svijet životinjskog carstva kroz glazbu.

Na prvi pogled glazba i životinje nemaju puno toga zajedničkog, no, kako se navodi u najavi, osnovni element glazbe je zvuk, izvor komunikacije i kod životinja i kod ljudskih bića. Glazbom se, također, izvrsno dočarava pokret, element raspoznavanja jedne životinje od druge.

Ciklus edukativnih koncerata "Glazbeni poučak" namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače… Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne, a događanja interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju organizatori anketiraju nakon svakog koncerta. "Glazbeni poučak" temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu, a od 2015. i u Puli. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter