Klaudio Vitasović u proljeće ide po peti mandat

Gradonačelnik Klaudio Vitasović i predsjednik Gradskog vijeća Corrado Ghiraldo (Z. STRAHINJA)
Gradonačelnik Klaudio Vitasović i predsjednik Gradskog vijeća Corrado Ghiraldo (Z. STRAHINJA)

Kandidirat ću se u svibnju na lokalnim izborima za gradonačelnika. Imam i snage i želje da grad dovedemo na još viši nivo, da bude grad u kojem će i dalje biti ugodno živjeti, rekao je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović na domjenku što ga je gradska uprava u srijedu u povodu predstojećih praznika organizirala u Info pointu na Narodnom trgu za vijećnike, predstavnike udruga, ustanova, ostalih organizacija i pojedinaca koji surađuju s Gradom. Vitasović, podsjetimo, trenutno obavlja četvrti mandat na čelnom mjestu Grada Vodnjana.

- Na kraju uspješne godine istaknuo bih dva važna projekta - uređenje plaže u Peroju u što smo uložili četiri milijuna vlastitih sredstva i više od pola milijuna kuna Ministarstva turizma, za što zahvaljujem ovdje prisutnom našem sugrađaninu i bivšem ministru Antonu Klimanu. Drugi veliki projekt, koji je pri kraju, je zamjena stare rasvjete LED tehnologijom, u koju smo uložili isto četiri milijuna kuna, a povrat očekujemo kroz uštedu energije, rekao je Vitasović.

Između čestitki okupljenima, nabrojao je i još neke projekte koje je gradska uprava ostvarila u godini na izmaku. Među planove za 2017. istaknuo je pak izgradnju ceste od Cestarske kuće do Krnjalože, izgradnju reciklažnog dvorišta, nastavak projekta difuznog hotela, pripremu niza projekata za fondove Europske unije… Sve je to, rekao je, u skladu s usvojenom Strategijom razvoja do 2020. godine.

- I manifestacije iz godine u godinu doprinose prepoznatljivosti Vodnjana, očuvanju tradicije i običaja. Zato hvala svim udrugama i manjinama. Možda nemamo novaca za spektakularne koncerte, ali se uzdamo u vlastite snage pa imamo Dane mladog maslinovog ulja i akciju Moj kažun, rekao je Vitasović. Zahvalio se i župniku Marijanu Jeleniću za očuvanje i promociju sakralnog blaga Vodnjanštine, koje predstavlja veliki potencijal za razvoj turizma, a turizmu bi trebao biti u službi i izmijenjeni Prostorni plana Vodnjana čija se izrada očekuje do proljeća.

- Želimo biti partner gospodarstvenicima i stvoriti uvjete za gospodarski razvoj kroz poticaje, savjetovanje i izdavanje dozvola. Kod nas se za par mjeseci od kupnje zemljišta može doći do uvjeta za gradnju, što je zasluga nadležnog gradskog odjela. Puno se toga gradi u Vodnjanu i provode se veliki projekti u gospodarstvu, zaključio je Vitasović. Nije precizirao o čemu se radi, ali je očito da je mislio na izgradnju poslovnog centra uspješne informatičke tvrtke Infobip te očekivanu izgradnju trgovačkog centra Lesnine. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter