Klaudio Poropat SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rovinja

Klaudio Poropat i Eda Kalčić  (N. LAZAREVIĆ)
Klaudio Poropat i Eda Kalčić (N. LAZAREVIĆ)

Rovinjski umirovljenici i obrtnici boje se iznositi konkretne probleme da ne bi navukli na sebe bijes IDS-ovaca, rekao je Poropat * Upitana tko će biti ostali kandidati SDP-a za Grad Rovinj Kalčić je rekla da ih sada neće otkriti zbog straha koje vlada Rovinjom od bijesa IDS-ovaca. 

- IDS je na vlasti u Rovinju već 25 godina, ali se u tom razdoblju udaljio od svojih građana i počeo vladati na autokratski način. Zbog toga umirovljenici i obrtnici boje se iznositi konkretne probleme da ne bi navukli na sebe bijes IDS-ovaca, rekao je Klaudio Poropat iz SDP-a na današnjoj konferenciji za novinare kada je najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Rovinja. Najavio je da kada postane gradonačelnik neće se baviti kozmetičkim uređenjem grada već rješavati konkretne probleme potrebitih. 

Mjesni odbori

- Bavit ćemo se pitanjima djece, invalida i onih s posebnih potrebama. Prvenstveno mislim na osiguranje besplatnih udžbenika, jaslica i vrtića, a Grad će postati servis svim Rovinjcima, najavio je Poropat. Govoreći koje će prve poteze povući kada postane gradonačelnik on je nabrojao uređenje gradske luke, definiranje industrijske zone, pokretanje poticajne stanogradnje za mlade, uređenje autobusnog kolodvora, izgradnju oborinske i kanalizacijske odvodnje gdje nije izgrađena te formiranjem 10 mjesnih odbora.

- Svakom od tih mjesnih odbora rasporedit ćemo po 1,3 milijuna kuna godišnje. Odnosno, jedan posto gradskog proračuna neka si sami mještani odrede koji su im prioriteti. Je li to dječje igralište, javna rasvjeta ili nogostupi. A ne kao što je sada slučaj da im Grad daje na kapaljku novac, a kada se nešto napravi onda se gradski čelnici hvale kako su to oni napravili, zaključio je Poropat koji se predstavljajući novinarima rekao da ima 48 godina te da je od djetinjstva uključen u sportski život Rovinja putem odbojke, a zaposlen je u sektoru osiguranja.

Gospodarska zona

Eda Kalčić, predsjednica rovinjske organizacije SDP-a i kandidatkinja za dogradonačelnicu spočitala je sadašnjoj gradskoj vlasti što je nedovoljno povlačila sredstva iz EU fondova te da je Rovinj jedini grad u Istri koji nema svoju gospodarsku zonu. Rekla je da su četiri godine uzastopce rovinjski vijećnici pokušali povećati naknadu za novorođeno dijete s 1.500 na minimalno 3.000 kuna, ali ni za to nije bilo sluha od IDS-ovaca.

- Ako IDS ostane na vlasti, grad Rovinj će se i dalje razvijati, ali nažalost, puževim korakom u odnosu na ostale, zaključila je Kalčić. Upitana tko će biti ostali kandidati SDP-a za Grad Rovinj ona je rekla da ih sada neće otkriti zbog straha koje vlada Rovinjom od bijesa IDS-ovaca. (P. G.)

 


Podijeli: Facebook Twiter