Klaudio Krivičić predsjednik ližnjanskog Vijeća

Vijećnici općine Ližnjan s načelnicom Majom Cvek
Vijećnici općine Ližnjan s načelnicom Majom Cvek

Novi saziv Vijeća općine Ližnjan prvi je put sjeo zajedno za stol i održao konstituirajuću sjednicu Vijeća na kojoj su vijećnici prisegnuli da će časno obavljati svoju vijećničku dužnost.

U naredne četiri godine interese mještana općine Ližnjan zastupat će Zoran Milinković (SDP-HSU), Nenad Ušić (SDP-HSU), Klaudio Krivičić (SDP-HSU), Davorka Peruško-Stipić (SDP-HSU), Stanko Goldin (SDP-HSU), Boris Ruba (SDP-HSU), Srećko Ševerlica (IDS), Branka Peruško (IDS), Sandro Želesko (IDS) Saša Škrinjar (IDS), Ankica Piccoli (kandidacijska lista grupe birača), Marčelo Miletić (Hrvatski Laburisti - Stranka rada) i Dario Balde (HSP AS).

Iako je kao nositelj liste Hrvatskih Laburista u Vijeću trebao sjediti Mario Radešić, on je za sada stavio svoj mandat u mirovanje budući da je postao vijećnik u Županijskoj skupštini.

S Mariom Miletićem dogovorio je zamjenu na polovici mandata. Prvoj općinskoj sjednici nije prisustvovao jedino bivši načelnik Srećko Ševerlica, a osim novih-starih vijećnika, prisegu su položili i nova načelnica Maja Cvek i njen zamjenik Paolo Demarin.

Klaudio Krivičić je javnim glasovanjem s devet glasova za, dva protiv i jednim suzdržanim odabran za predsjednika Općinskog vijeća, a jednako tako vijećnici su glasali i za Stanka Goldina kao potpredsjednika vijeća. Sjednica je morala biti nakratko prekinuta jer je vijećnik Dario Balde želio predložiti svog kandidata za predsjednika i potpredsjednika vijeća, u čemu zbog nedostatka podrške ostalih vijećnika nije uspio.

Na kraju sjednice vijećnicima se obratila i načelnica Maja Cvek, poželjevši im uspješan rad i suradnju na zajedničkom putu ka boljitku općine i svih njenih mještana. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter