Klasika i jazz opet u Grožnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska glazbena mladež (HGM) predstavila je na konferenciji za novinare program Medunarodnog kulturnog centra HGM-a u Grožnjanu, gdje ce se tijekom ljeta održavati bogat kulturni program ispunjen koncertima klasicne i jazz glazbe, glazbene radionice i tecajevi koje ce držati vrhunski glazbenici te izložbe, predstave i predavanja.

- Kulturno ljeto u Grožnjanu, koje traje do pocetka listopada, ne obuhvaca samo glazbu, vec i likovnost, glumu i arhitekturu. Svake se godine u Grožnjanu povecava broj profesora i glazbenih pedagoga, kazao je predsjednik i umjetnicki voditelj HGM-a Berislav Šipuš te je najavio, medu ostalim, "Cellomaniju" Valtera Dešpalja, koji ce u kolovozu održati i koncert.

Tu je i operna pjevacica Dunja Vejzovic koja ce održati majstorski tecaj pjevanja, a kao kuriozitet Šipuš najavljuje njezin nastup u sklopu Medunarodnog jazz festivala Jazz is back, koji ce se održati od 2. srpnja do 2. kolovoza. Ljetna jazz škola, koju drži osam vrsnih profesora iz raznih zemalja, održat ce se od 17. do 31. srpnja.

Majstorski tecaj violine držat ce Stefan Milenkovic, majstorski tecaj violoncela Valter Dešpalj, klarineta Radovan Cavallini, a flaute Roberto Fabbriciani. Medu mladim snagama koje ce takoder držati tecajeve su Andelko Krpan - violina, Mario Ivelja - kontrabas, Tomislav Žužak - saksofon i Zoltan Peter - glasovir, a pripremljeni su i tecajevi bubnjeva i udaraljkaša.

U Grožnjanu ce nastupiti i veliki sastavi, i to Schuler Symphonie Orchester Stuttgart te Medunarodni gudacki orkestar.

Ravnateljica HGM-a Dubravka Dujmovic najavila je i dogadanja za najmlade, i to tecajeve violine, violoncela i glasovira. Održat ce se i radionica suvremenog plesa i plesno kazalište za djecu i mladež, a najavila je glumacke aktivnosti, odnosno, održavanje medunarodne dramske kolonije te, u suradnji s Akademijom dramskih umjetnosti, program "Zajedništvo s publikom".

 


Podijeli: Facebook Twiter