Klasična glazba, tradicijska, jazz, evergreeni

Nataša Dragun: Krilatica programa je "Glazbom protiv nasilja"
Nataša Dragun: Krilatica programa je "Glazbom protiv nasilja"

U nedjelju, 30. listopada u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 20 sati održat će se već tradicionalni koncert za kraj listopada "Flauta, sax i prijatelji". Tim smo povodom razgovarali s organizatoricom te manifestacije, flautisticom i djelatnicom u kulturi Natašom Dragun.

- I ove će se godine, već tradicionalno, krajem listopada, održati koncert Flauta, sax i prijatelji. Tko će sve nastupiti ovom prilikom?

- U nedjelju nastupaju: prijateljice Samanta Stell, Aleksandra Golojka, Anica Franjul, Vesna Nežić-Ružić, Petra B. Blašković, Ana Predan i Tijana Vukić; prijatelji Vladimir Mlinarić, Patrik Andreja, Sandro Vešligaj, Sandro Peročević i Andrej Pezić; Salonski orkestar Pula, Big Band Pula s voditeljem Brankom Sterpinom i Puhački orkestar grada Pule s dirigentima Antom Dobronićem i Brankom Okmacom.

- Predstavite nam ukratko ovogodišnji program.

- Program će kao i uvijek biti raznolik: klasična glazba, tradicijska, jazz, evergreeni. Izvodit ćemo ćemo djela Mozarta, Dopplera, Coplanda, Villolda, Endriga, Huggensa… Autori aranžmana za Salonski i Puhački orkestar su Davor Lorković i Vladimir Mustajbašić. Bit će tema iz opere, motiva iz prirode, pjevane poezije, glazbe iz predstave i plesnih ritmova.

- Iz godine u godinu manifestacija je sadržajna i bogatija. Kako je taj projekt krenuo i koji je bio njegov cilj, osim samog glazbenog druženja?

- Taj dojam dijelimo po završetku svakog koncerta, iako su glazbeni žanrovi raznoliki i sudionici brojni od samih početaka, svih je ovih devetnaest godina koncepcija ista. Veseli me, a vjerujem da i sudionici i publika tako osjećaju, da i dalje djeluje. Projekt je krenuo kao mala okrugla deseta obljetnica bavljenja glazbom, kroz druženje s prijateljima glazbenicima u različitim komornim sastavima i orkestrima, uz podršku brojnih posjetitelja, a tako se i nastavio, gotovo dva desetljeća. Uz krilaticu Glazbom protiv nasilja.

- Obzirom da glazbenici koji sudjeluju u ovoj manifestaciji žive u raznim krajevima, kako se uspijevate pripremiti za nastupe?

- Program se priprema cijele godine, a godinama surađujemo, nastupamo zajedno, prijatelji smo, razumijemo se, tako da kilometri nisu prepreka. U raznim smo krajevima i na istom internetu.

- Djelujete u brojnim orkestrima te učestalo nastupate i samostalno. Koji su Vam planovi za budućnost?

- I dalje raditi posao koji volim, s kolegama i prijateljima stvarati glazbu i dijelit je.

- Svake godine ovaj koncert donosi neku poruku. Koja je ovogodišnja poruka?

- Uz stalnu poruku koncerta Glazbom protiv nasilja, moja je stalna poruka vezana uz kućne ljubimce - Ne napuštanju, da udomljavanju i sterilizaciji.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Pula, Istarska županija i Turistička zajednica grada Pule, organizator Nataša Dragun, a suorganizator SAKUD. Organizaciji su pridonijeli i pokrovitelji te Mladen Radić i Dušan Nožica. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter