Klasici u Svetim Srcima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Silvestrovo u Svetim Srcima bio je naziv koncerta klasicne glazbe koji je pred brojnom publikom održan u petak navecer u ovome prekrasnom prostoru, koji se pokazao kao vrlo dobra pozornica za takva zbivanja.

U organizaciji Istarske glazbene scene mladih nastupili su sopranistica Lidija Horvat-Dunjko, bariton Ronald Braus, pijanistica Vesna Ivanovic Ocvirk, te mlade nade violoncelist Fabio i njegova sestra, pijanistica Chiara Juric.



Na programu, koji je trajao nešto više od sat vremena našli su se klasici te prigodne pjesme, a svi su interpreti za svoj nastup i trud nagradeni ovacijama.

Lidija Horvat-Dunjko još jednom je potvrdila svoju klasu i talent, pokazavši zavidne glasovne mogucnosti predanim i strastvenim nastupom, što je došlo do izražaja tijekom izvodenja arije Hanne iz Leharove operete "Vesela udovica", Cardaša iz Kalmanove operete "Grofica Marica" ili pak Puccinijeve arije Laurette iz opere "Gianni Schicchi".



Posebno su bili dojmljivi dueti Ronalda Brausa i Horvat-Dunjko, gdje su pokazali uigranost, uskladenost i iznimnu melodioznost. Sugestivan je bio duet Hanne i Danila iz operete "Vesela udovica" F. Lehara, kao i onaj Zerline i Don Giovannija iz istoimene Mozartove opere te Zajcev "Offertoruim pastorale".

Ronald Braus istaknuo se vrlo dobrim scenskim nastupom suvereno vladajuci pozornicom, a pokazao je i da vrlo lako prelazi iz jednog u drugi glazbeni žanr - od popularne "White Christmas" do primjerice Mozartove Figarove arije. Njegove su glasovne sposobnosti najviše došle do izražaja kod izvodenja Rodgersove "Some enchanted evening".



I Lidiju Horvat-Dunjko i Ronalda Brausa vrlo je sigurno za glasovirom pratila Vesna Ivanovic Ocvirk.

Mlade nade - Jurici, pokazuju kontinuirani napredak iz koncerta u koncert. Chiara Juric pokazala je vrlo dobru tehniku, osjecaj za kontrapunkt te odnjegovanu muzikalnost u Listzovim "Godinama hodocašca", a sav svoj talent Fabio je predstavio svirajuci Elgarov "Koncert za violoncelo i orkestar u e-molu".

Realizaciju koncerta pomogli su Istarska županija, Turisticka zajednica grada Pule, Arheološki muzej Istre i Istarsko narodno kazalište.


Podijeli: Facebook Twiter