Klarinet, fagot i oboa u Svetoj Fumi

Zagrebački puhački trio u Sv. Fumi (M. MEDIĆ)
Zagrebački puhački trio u Sv. Fumi (M. MEDIĆ)

Prvi rovinjski nastup Zagrebačkog puhačkog trija, koji su članovi Dario Golčić za oboom, Domagoj Pavlović za klarinetom i Žarko Peršić za fagotom održali u nedjelju u crkvi svete Eufemije u sklopu Ljetnog festivala, oduševio je mnogobrojnu publiku.

Na repertoaru su bila djela iz opusa W. A. Mozarta, L. Van Beethovena, J. Iberta te G. Aurica. Glazbenici su otvorili rovinjski koncert Mozartovom skladbom "Divertimento u B-duru", a potom izveli Beethovenov "Trio u S-duru op. 71". Riječ je o skladbi originalno namijenjenoj puhačkom sekstetu, a za trio ju je obradio M. Resthmann.

Nakon stanke uslijedila je izvedba "Cinq pieces en trio" Jacquesa Iberta te "Trio" G. Aurica. Kao dodatak, članovi trija su izveli treći stavak pod nazivom "Crvena boja" iz ciklusa "Rozeta", koji je skladateljica Olja Jelaska namijenila upravo njima.

Pavlović, Golčić i Peršić glazbenici su zavidnih biografija, a zajedničko im je da su članovi Simfonijskog orkestra HRT-a. Nastupaju diljem Hrvatske i Europe.

Sljedeći koncert u sastavu Ljetnog festivala Rovinj bit će na otoku Sveta Katarina 23. kolovoza, kada nastupa komorni duo Crisostomo koji čine Krešimir Marmlić za violinom te Matija Štajcer za violončelom. Na repertoaru su djela Haydna, Mozarta, Webera i Gliera. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter