Klarić: Zadovoljan sam izvješćem o proračunu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Vijećnici Općine Sveta Nedjelja, održali su u petak svoju drugu redovnu sjednicu u novom sazivu Vijeća. Kao i obično započela je prijedlozima i pitanjima vijećnika. Vijećnik Istarskih Demokrata, Mario Blečić, pitao je predsjednika Vijeća, da li se razmišlja o izmjenama pravilnika i statuta Vijeća, jer je on po njemu u dosta članaka manjkav.

Konkretno je naveo kako oporba iako bliska programima, ne može osnovati svoj klub vijećnika, već to može samo većinski IDS. Predsjednik Vijeća, Valter Golja, odgovorio je kako će općinske službe pročistiti tekst poslovnika i statute, te takvog dati na uvid i usvajanje Općinskom vijeću. Nadovezao se i općinski načelnik Gianvlado Klarić, rekavši kako će se na jednoj od slijedećih sjednica vijeća, zatražiti prijedlozi vijećnika o promjenama, te se to dati vijeću na usvajanje.

Blečić je imao pitanje i primjedbu, zašto se napuštena zgrada koja je u vlasništvu države, a nalazi se u samom centru naselja Nedešćina, kad se već nije iskoristila za dječji vrtić, ne da na korištenje dobrovoljnom vatrogasnom društvu ili lovcima. Klarić mu je odgovorio kako treba imati na umu, da vatrogasni dom nije potreban, jer se za to koriste prostorije Javne vatrogasne postrojbe, dokle bi prijedlog za lovački dom, trebalo razmotrili kroz strategiju upravljanja općinskom imovinom i nekretninama.

Vijećnicima je opširno obrazložen izvještaj proračuna za prvo polugodište tekuće godine koji je sadržao njegov opći dio prihoda i rashoda, posebni dio po organizacijskoj i programskoj klasifikaciji, izvještaje o zaduživanju, korištenju proračunske zalihe, kao i danim jamstvima i izdacima jamstava, te obrazloženja prihoda, primitaka, rashoda i izdataka.

Iz izvješća je vidljivo da je od realnog proračuna od 11,5 milijuna kuna, na prihodovnoj strani ostvareno  50 posto, a načelnik Klarić izrazio je zadovoljstvo ustvrdivši kako je općina, po prvi put za razdoblje od 1. siječnja pa do 30. lipnja, ostvarila višak prihoda i primitaka od 751 tisuću kuna. Na sjednici Vijeća imenovani su i potvrđeni novi članovi općinskih komisija i odbora. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter