Klarić IDS-ov kandidat za načelnika Sv. Nedelje

Nenad Radičanin, Gianvlado Klarić i Andrea Černjul
Nenad Radičanin, Gianvlado Klarić i Andrea Černjul

Gianvlado Klarić kandidat je IDS-a za načelnika Općine Sv. Nedelje na predstojećim lokalnim izborima, a Nenad Radičanin kandidat za njegovog zamjenika. Njihovu kandidaturu podržavaju i općinski članovi HNS-a.

Javnosti su se predstavili na konferenciji za novinare, koju su jučer održali u pratnji Andree Černjula, predsjednika mjesnog odbora stranke u Nedešćini.  

- Vremena koja su pred nama su teška, iako smo na vratima Europske unije. Informacije koje su nam dostupne govore da Općina sveukupno duguje od tri do četiri milijuna kuna, pa će naš moto biti strogo poštivanje zakona, strogo namjensko trošenje sredstava i ulaganje svih napora da bismo mogli reći ono "niti nam duguju, niti mi nekome dugujemo", kazao je Klarić.

- Općinu ćemo voditi poštenim i transparentnim radom. Prioriteti će nam biti sređivanje financijske situacije, izgradnja dječjeg vrtića, poticanje poduzetništva i turizma i izrada socijalnih programa usmjerenih na zaštitu najugroženijih skupina u društvu, izjavio je Radičanin.

Klarić smatra da je nakon dvanaest godina monopola u vladanju Općinom vrijeme da se takva pojava svede na najmanju moguću razinu uz poštivanje zakonitosti i maksimalnu transparentnost.

Sv. Nedelju vidi kao općinu koja ima sve resurse da postane jedna od najnaprednijih u Istri uz uvjet da se poradi na njezinim gospodarskim, kulturnim, povijesnim, agroturističkim i drugim sadržajima. U tu svrhu računa na pomoć Županije, države i EU-a. Svoj program operativnih aktivnosti objavit će zajedno s listom stranačkih kandidata za Općinsko vijeće. (Napisao i snimio R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter