Klapskom pjesmom do srca publike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šesta smotra klapa "Puna mi Pula" i ove je godine protekla uspješno, s 11 sastava koji su nastupili na pozornici velike sale Doma hrvatskih branitelja. Dobra atmosfera osjecala se od samog pocetka. Culo se svega, od istarskih i dalmatinskih pjesama do obrada Beyonce Knowles.

Cast da prvi zapjevaju pripala je muškoj klapi Volta iz Brtonigle koji su prošle godine objavili prvi CD pod nazivom "Dojdi u krilo moje". Prošla je godina ocito bila plodna za klapsku pjesmu jer je CD objavila i ženska klapa Hreljin koja je nastupila i u subotu na smotri.

Kako je ovo smotra koja se drži nekih tradicija otvorili su je clanovi KUD-a Mate Balota iz Raklja, a zatvorila ženska klapa Teranke, koja susret svih ovih godina i organizira.

Smotru su uvelicali i gosti iz Slovenije, Oktet 9. Smotra je imala još gostiju, ovaj put iz našeg glavnog grada, mješovitu 13-clanu klapu Prvi Komin Snježanin. Ovo je bio i jedan od dva mješovita sastava - nastupili su i mladici i djevojke iz mješovite vokalne skupine Nešpula. Ova je pulska skupina vec dobro poznata što je pokazao i pljesak kojim su docekani.



Što se tice ženskih sastava, pored Teranki i klape Hreljin, nastupila je i klapa Roc. Muške su klape ipak bile u vecini pa je tako iz Umaga stigla je muška klapa Lungomare. Muška klapa Kornarija iz Marušici posebna je po tome što djeluje neprekidno vec 33 godine, a njeguju pjevanje hrvatskih i talijanskih pjesama što su pokazali i u subotu.

Iz susjedne je županije na smotri nastupila i muška vokalna skupina Zvonejski kanturi, a još jedna klapa bez koje "Puna mi Pula" izgleda ne može proci je i muška klapa Pinguentum iz Buzeta.


Podijeli: Facebook Twiter