Klape, zborovi, vokalisti i specijalni gost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glazbena mediteranska poslastica za sve ljubitelje klapa i klapskog pjevanja pod nazivom "Klape i gosti u Areni" održat ce se za dva i pol tjedna, 8. srpnja u 21.30 u pulskoj Areni, gdje ce uz ponajbolje hrvatske klape, Cambi, Maslina i pulske Teranke, zatim zborove Kaplan i Izvor te Olja zz band, nastupiti i renomirani vokalisti Vinko Coce, Bruno Krajcar i - gost iznenadenja, kojeg zasad organizatori predstavljaju kao nagradivanog kantautora, pjevaca i kompozitora pop i zabavne glazbe mediteranskog izražaja. Ulaznica za parter koštat ce 120, a za tribine 100 kuna.

Na koncertu ce se publici predstaviti razliciti aspekti klapskih interpretacija, od starih tradicionalnih pjesama do obrada pop standarda, a kulturološki je naglasak na spajanju Dalmacije s Istrom, kao i tradicionalnog sa suvremenim.
Splitska klapa Cambi dobitnik je ovogodišnjeg Porina za najbolji album godine u kategoriji zabavne glazbe, a pored obrade velikih hitova, u Areni nece izostati niti njihovi singlovi "Rijeke snova" i "Zar više nema nas".

Klapa Maslina jedna je od najdugotrajnijih klapa sa šibenskog podrucja s 20-godišnjom karijerom, poseban su uspjeh ostvarili pjesmom Ivana Badurine, Frane Bilica i Andreja Baše "Da te mogu pismom zvati", koja postaje najizvodenija klapska pjesma svih vremena.

Vinko Coce još je 1983. primljen za zborskog tenora u profesionalnom mješovitom zboru HNK-a u Splitu. Kroz godine istodobno je pjevao u klapi Trogir. Cesto je pjevao pojedine tenorske dionice i u zagrebackom HNK-u, a najvece priznanje dobiva prihvacanjem asistencije u zboru Teatra Comunale iz Firence, gdje u operi Boris Godunov, izvedenoj pod ravnanjem maestra Seijia Ozawe, pjeva u krugu Luciana Pavarottija. U samostalnoj karijeri broji niz hitova koji su mu donijeli veliku popularnost kod publike.

Olja Dešic band (Olja zz band) cine cetiri istaknuta profesionalna muzicara u sastavu Olja Dešic (bas), Ivan Pešut (gitara), Branimir Gazdik (bubanj) i Kristijan Terzic (klavijature), a iza sebe imaju niz koncertnih, kao i produkcijskih nastupa s najboljim solistima u regiji. Na inicijativu, pak, umjetnickog voditelja Olje Dešica spajaju se dva ponajbolja hrvatska zbora - rijecki Kaplan te zagrebacki Izvor.

Na ovom ce koncertu Bruno Krajcar (nedavno u pulskom INK-u obilježio 30 godina rada) zajedno sa ženskom klapom Teranke predstaviti zanimljiv glazbeni materijal. Pulske Teranke su po broju domacih i stranih nagrada jedna od najboljih hrvatskih ženskih klapa, interpretiraju stare tradicionalne napjeve, etno jazz te prepjeve pop hitova. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter