Klape zapjevale Lady Gagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dobrom raspoloženju protekla je i sedma smotra klapa "Puna mi Pula" na kojoj je sinoc u Domu hrvatskih branitelja nastupilo osam klapa i jedna mješovita vokalna skupina, a publika je jednako toplim aplauzima prihvatila baš sve izvodace.

Klape i skupine koje nastupaju na ovoj smotri ne drže se strogo odredenih stilova pa, osim posezanja u tradicionalne hrvatske pjesme, ima i novijih skladbi, obrada pop pjesama, dok su uvijek originalni decki i cure iz Nešpule obradili cak i jednu pjesmu Lady Gage i to "Poker face" u aranžmanu njihove voditeljice Tatjane Merkl, što se jako dopalo publici. Zahvaljujuci njima, culi smo i jednu pjesmu iz Bugarske, "Dilmano Dilbero", koju cesto izvode.

Muška klapa Lungomare iz Umaga koju vodi Marino Vižintin, a kojoj inace nisu strane ni izvedbe talijanskih pjesama, otvorila je smotru zapjevavši poznate "Montanara" i "Cesarica". Muška klapa Teran iz Trviža medu ostalim je generalni pobjednik 3. medunarodnog festivala malih folklornih vokalnih sastava održanog u Velikoj Gorici, a pjesmom su otišli malo i do Trogira.

Sjetnom "Prid didovom slikom" i razigranom napitnicom iz operete "Princ student" publiku su pocastili clanovi buzetske klape Pinguentum koju vodi Sanjin Radovic. Oni su na buzetskom festivalu klapa "Pivajuci sva smo blaga stekli" cetiri puta osvajali prva mjesta po izboru žirija, a iznimno su uspješni bili i na festivalu u Omišu.

Istarskom tradicijskom glazbom i balunom smotru su otvorili mladi clanovi KUD-a Rakalj. Za kraj su pak ostale proslavljene pulske Teranke koje i organiziraju ovu smotru te su nedavno osvojile zlatni i srebrni pehar u dvjema kategorijama u Sankt Peterburgu, a ovdje su se prisjetile pokojnog velikana klapske pjesme Ljube Stipišica Delmate. Osim što je Delmata jednom gostovao na ovoj smotri, poklonio im je neke pjesme, a sinoc smo prvi put culi "Nek blaženi budu svi".

Od ženskih klapa vidjeli smo i klapu Hreljin koja nas je medu ostalim pocastila legendarnom "Oj Tonina". (M. RADIC; snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter