Klape razgalile Umažane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška klapa Lungomare organizirala je sinoc koncert za ljubitelje klapskog pjevanja pod nazivom «Dobra vam vecer prijatelji», na kojem su, uz umašku klapu, nastupili i gosti iz Pule, Buzeta i Novog Vinodolskog – Teranke, Pinguentum i Vincace. Raspoloženje u kazališnoj dvorani Puckog otvorenog ucilišta «Ante Babic» pokazalo je da Umažanima nedostaje takvih glazbenih dogadanja.

Nakon domacina koji su izveli dvije skladbe, premijerni nastup u Umagu imali su Novljani koji su svojevrsni promotori a capella pjevanja u svom okruženju. Klapa Vincace uspjela je ocuvati višeglasno pjevanje u svom podneblju, što je potvrdila puckim napjevima «Ništo lize niza škina», «Na voj zemlji pripošcenoj», «Spomeni se jedno» i «Rijeka snova». Potom su se predstavile Teranke i ostavile snažan dojam ne samo ljepotom glasa, vec i stasa. Iz bogate riznice otpjevale su «Materin plac», «Ima jedan cvijet», «Loza u škripu» i «Misecina». Nagradene su dugim aplauzom.



Buzecani su danas prepoznatljivi po svojim izvedbama za koje su osvajali nagrade i priznanja na uglednim klapskim smotrama. Umaškoj su publici otpjevali skladbe «Pramalice moje», «U mom kraju zeleni škoji» i «Kora kruva u vinu».

Na kraju ove veceri klapske pjesme svi sudionici koncerta su zajedno izveli skladbe «Ružo crvena» i «Vilo moja», cime su upotpunili ovaj prijateljski i upecatljiv glazbeni dogadaj.


Podijeli: Facebook Twiter