Klape i Meri Cetinic za Sv. Pelegrina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cast proslave Dana zaštitnika Umaga sv. Pelegrina u velikoj dvorani Puckog otvorenog ucilišta "Ante Babic" održan je proteklog vikenda 9. susret klapa. Osim suorganizatora, umaške klape Lungomare, publici su se predstavile muške klape Pinguentum iz Buzeta, Vincace iz Novog Vindolskog, Kožino iz Zadra i Mali Grad iz Kamnika u Sloveniji te ženske klape Dišpet iz Zagreba i Luka iz Rijeke. Posebna gošca bila je popularna pjevacica Meri Cetinic.



Svaka je klapa izvela po tri skladbe "a capella" koje su, svaka na svoj nacin, pokazale bogatstvo istarskog i dalmatinskog glazbenog izricaja. Izvodaci su priredili odlicnu atmosferu Umažanima i njihovim gostima koji su uživali u lijepim glazbenim porukama i tako zaboravili, barem nakratko, na svakodnevnicu.



Drugi dio veceri bio je posvecen bogatom glazbenom opusu Meri Cetinic, koja je izmamila buran pljesak cim je izašla pred publiku. Na pocetku je, zajedno sa svojom kcerkom, mladom glazbenicom i umjetnicom Ivanom Buric, izvela nekoliko skladbi sa svog posljednjeg albuma, a zatim i brojne hitove, medu kojima "Potraži me u predgradu", "Cetiri staduna", "U prolazu", "More", "Samo simpatija", a na kraju, zajedno s publikom, neizostavnu pjesmu svakog susreta klapa - "Konoba". O vjecno dobrom glasu i izvedbama Cetinic govori cinjenica da ju je publika aplauzom i ovacijama dva puta vracala natrag na pozornicu.

Organizator ovog dvoipolsatnog iznimnog druženja, koje je oduševilo ljubitelja a cappela pjevanja, bilo je Pucko otvoreno ucilište, uz pokroviteljstvo Grada i Turisticke zajednice Umaga. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter