Klapa Sol posolila Rijeku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Rijeci, maticnoj luci Festivala Melodije Istre i Kvarnera, publika je gotovo sigurno odlucila tko ce biti konacni pobjednik ovogodišnjeg, 48. godina starog, a k tome i jedinog hrvatskog putujuceg glazbenog festivala. Ovacijama docekani, ovacijama i sa 165 glasova ispraceni decki iz paške klape Sol, postali su pobjednici rijecke mikovske veceri.

Pobjednicku kompoziciju "Dalmacija di Kvarner bušiva" autorski potpisuju Branko Barbir (glazba i tekst) te Robert Grubišic (aranžman).

Drugoplasirani Duško Jelicic Dule i Antonio Krištofic sa skladbom "Covek je otrok zavavek" za koju je glazbu napisao Mauro Staraj, potom i suradivao s Alfredom Šainom pri pisanju teksta te nacinio i aranžman, osvojili su drugo mjesto i 150 glasova, dok je treceplasirani u Rijeci bio Damir Kedžo s pjesmom "Daj mi kapju vodi" ciju glazbu i aranžman potpisuje Robert Grubišic, a tekst Marina Valkovic. Kedži je rijecka publika dala 109 glasova.

U ukupnom poretku na prvom se mjestu "stišcu" Duško Jelicic Dule i Antonio Krištofic te klapa Sol. Broj bodova koji dijele iznosi 113. S 81 bodom i kompozicijom "La vita" slijede ih Alen Polic i La Miela, a njega pak s tri boda manje Daniel Nacinovic s pjesmom "Evviva el vin dell'Istria".

Kako MIK finalno pjeva u Novalji, a gotovo pa je nepisano pravilo na MIK-u da domaci izvodaci uvijek dobro produ, ponovit cemo kako je gotovo sto posto sigurno da je pobjednik ovogodišnjeg Festivala klapa Sol, drugoplasirani ce vjerojatno biti Dule i Antonio, dok je trece mjestoapsolutno neizvjesno. Za njega pak ima podosta kandidata.

Bilo kako bilo, sutra navecer MIK 2012. završno u Novalji, a svi ljubitelji domaceg izricaja koji ne mogu biti u tom turistickom biseru Jadrana, Festival mogu pratiti u direktnom prijenosu na Drugom programu HTV-a od 21 sat nadalje. (S. MRKIC MODRIC; snimio S. DRECHSLER/NL)


Podijeli: Facebook Twiter