Klapa Kastav pobjednica 17. KIK festa

Zlatne Kastavke
Zlatne Kastavke

Ženskoj klapi Kastav iz Kastva na prvoj od dvije večeri 17. KIK Festa - Festivala klapa Istre i Kvarnera "Pivajući sva smo blaga stekli", onoj ženskih klapa, održanoj u petak navečer u Narodnom domu u Buzetu, pripala je prva nagrada stručnog ocjenjivačkog povjerenstva. Klapa Kastav, koja ove godine slavi dvadesetu obljetnicu kontinuiranog djelovanja, osvojila je i "Brkicu" - nagradu za najbolju interpretaciju napjeva s elementima istarsko-primorskog glazbenog izričaja.

Tročlani žiri kojim je predsjedao Jure Šaban Stanić iz Omiša, drugu nagradu, u iznimno jakoj konkurenciji od dvanaest klapa koliko je sudjelovalo u natjecateljskom dijelu programa, dodijelio je klapi Teranke iz Pule, a treće klapi Volosko iz Opatije. Nagrada publike "Buzećanka" pripala je Ženskoj klapi Roč iz Roča.

U revijalnom dijelu programa kao gošće festivala publiku su oduševile članice Ženske vokalne skupine Zvir iz Jelenja.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda", suorganizaciji Hrvatskog društva skladatelja - HDS ZAMP te pod pokroviteljstvom Grada Buzeta i istarskog župana Valtera Flega, večeras će se održati završna večer 17. KIK festa, natjecateljska večer muških klapa u kojoj će svoje glasovne mogućnosti također odmjeriti dvanaest klapa. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter