Klapa Intrade raspjevala puno pulsko kazalište


Jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa, zadarska klapa Intrade predvođena Tomislavom Bralićem sinoć je za dvoipolsatnog humanitarnog koncerta u rasprodanom pulskom kazalištu svojim najvećim hitovima (Zora bila, Ne damo te pismo naša, Nisam te sriće...) raspjevala 500-tinjak poklonika ove skupine i klapske pjesme.

Otpjevali su i par pjesama s novog albuma "Sritan čovik", poput "Škrinje ljubavi", za čije je izvedbe posebno došao do izražaja osebujni prvi tenor Lovro Eškinja. Publika se opustila već za pjesama "Ispod tvoje boloture", "Kapetane" i "Lipoto".

 U srednjem dijelu koncerta, za bitno kraćeg, 20-minutnog nastupa, publiku je oduševila buzetska klapa Pinguentum, a izvedbenom snagom i autentičnim umjetničkim izrazom bez estradne instrumentalne podloge malo čak i zasjenila zadarske kolege. Najveće su ovacije izmamili za Gibonnijevu "Lipa moja", ali ne manje za domaću "Bilo vavek veselo". Ne čudi što je ova klapa ove godine osvojila prvu nagradu na prestižnom klapskom festivalu u Omišu.

Bruno Krajcar otvorio je koncert svojom pjesmom "Srićan Božić", nešto kasnije posebno je nadahnuto izveo "Rožu", a zajedno s klapom Pinguentum i "Draga nam je zemlja". Svi izvođači zajedno su na kraju, u spomen na Vinka Cocu, otpjevali s publikom "Mirno spavaj ružo moja" te božićnu "Svim na zemlji mir".

Inicijator ovog humanitarnog koncerta je novinar Hine Daniel Sponza, a organizatori Grad Pula i Brioni d.d. Prikupljeno je oko 36 tisuća kuna, što je dostatan iznos za kupnju gusjeničara kojim će Dimitrij Kačina Giovannini, mladi Puljanin koji je prije dvije godine teško stradao i ostao nepokretan, moći izlaziti iz stana s petog kata na Verudi gdje živi s roditeljima. (Z. ANGELESKI, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter