Klapa Intrade oduševila publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularnost klapskog pjevanja, odnosno brojnost ljubitelja tog glazbenog izricaja ponovo se potvrdila na koncertima koji su se u nedjelju i ponedjeljak održali na glavnom motovunskom trgu i u pazinskom Spomen domu.

Tomislav Bralic
i klapa Intrade, kao glavne zvijezde veceri, zajedno s klapom Sveti Florijan, koja je popularnost stekla pobjednickom pjesmom "Kako cu joj rec da varin" s ovogodišnjeg splitskog festivala, zatim legendarna pjevacica šlagera Ljupka Dimitrovska, kao i vrlo dobra domaca klapa Motovun, privukli su na jedan od najljepših istarskih trgova oko 1.500 posjetitelja koji su grad Velog Jože napustili oduševljeni.

Glavninu gotovo trosatnog programa publici je priuštila zadarska klapa Intrade koja slavi 25. godišnjicu postojanja nizavši poznate klapske i dalmatinske šansone, kao i autorske pjesme predvodene baritonom Tomislavom Bralicem, dok su u ostali dio glazbenog programa upotpunili vremenski kraci, ali upecatljivi nastupi cijenjenih glazbenika.

Prema rijecima organizatora motovunski koncert koji je sniman sa sedam kamera bit ce uskoro prikazan na jednoj od nacionalnih televizija.

Zbog velikog interesa publike koncert je ponovljen u potpuno ispunjenoj velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma koja doduše nije mogla u potpunosti ponoviti ugodaj srednjovjekovnog motovunskog trga.

Ipak, pazinska je publika ostala uskracena za nastup klape Svetog Florijana iz Žrnovnice kraj Splita. Naime, bariton klape Jurica Bartulic doživio je u meduvremenu prometnu nesrecu u kojoj se ozlijedio (prijelom nadlaktice), pa je klapa odustala od drugog koncerta. No, bila je tu klapa Sveti Petar u Šumi kao iznenadenje veceri.

Osim dva jednosatna glazbena seta klapa Intrade za publiku je izvela nekoliko pjesama s novog albuma koji planiraju objaviti tijekom listopada, medu kojima se izdvaja potencijalni klapski hit pod naslovom "Klapa Intrade".

Vecer je simpaticno vodio popularni radijski voditelj Edo Pezzi koji se premijerno našao, i dobro snašao, u ulozi voditelja neke manifestacije, a ugodaju je pomogao veliki videozid na kojem se istovremeno projicirao koncert.

Posebno ce biti upamcen nastup hrvatsko-makedonske pjevacice Ljupke Dimitrovske koja je unatoc onemocalosti zbog zdravstvenih tegoba željela nastupiti na mjestu gdje je posljednji put pjevala 1986. godine u duetu s pokojnim Ivicom Šerfezijem.


Podijeli: Facebook Twiter