Klagenfurt: Optužnica protiv Kulterera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državno odvjetništvo u Klagenfurtu podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsjednika uprave koruške Hypo Alpe Adria Bank, Wonfganga Kulterera, objavio je u cetvrtak glasnogovornik toga tijela Helmut Jamnig.

Kulterer je zajedno s još dvije osobe optužen za pronevjeru, a optužnica ga tereti i za davanje lažne izjave pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta.

Optužnica za pronevjeru odnosi se na dva slucaja odobravanja kredita. Prvi je slucaj kredita od dva milijuna eura zrakoplovnoj tvrtki Styrian Spirit, koja je kasnije otišla u stecaj, a drugi se odnosi na kredit od 150.000 eura jednom privatnom detektivu.

Prema rijecima pravosudnih strucnjaka, optužnica je tek pocetak pravosudne obrade slucaja Kulterer, buduci da austrijsko državno odvjetništvo protiv njega vodi istragu zbog, kako je priopcilo, "brojnih drugih teških optužbi".

Za pronevjeru je u Austriji predvidena zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora, ako šteta nastala pronevjerom iznosi više od 50.000 eura. Optužnica protiv Kulterera obuhvaca iznos od 2,15 milijuna eura.


Podijeli: Facebook Twiter