KK Stoja: Pet pojačanja za veliki iskorak

Masovno na početak priprema - momčad Stoje
Masovno na početak priprema - momčad Stoje

Pod vodstvom novog trenera, Ante Valentinčića, od ponedjeljka je u pogonu momčad košarkaškog kluba Stoje. Osamnaest igrača krenulo je u pripreme za sezonu istine.

- Na prvom treningu u ponedjeljak okupili su se svi igrači s kojima smo završili proteklu sezonu, dakle odlazaka nije bilo, ali zato imamo već trojicu novih igrača, a pregovaramo s još dvojicom - rekao je trener Ante Valentinčić, koji je u toj ulozi naslijedio Vladimira Korošca kojem je dosad bio pomoćnik. - Klub su pojačali iskusni Gregor Belina, najbolji strijelac A-2 lige pristigao iz Pule 1981, zatim 200 cm visoki Marin Đugum ('96. godište) koji je došao iz Akademije Vujčić, te naš bivši igrač Luka Peruško koji se vratio nakon završenog fakulteta u Rijeci. Vjerujem da ćemo se dogovoriti i s još dvojicom pulskih igrača koji su već počeli trenirati s nama, a to su bivši juniorski reprezentativac Alex Percan ('92. godište) koji je dosad igrao u Riminiju i Beču, te iskusni 211 cm visoki Miloš Paravinja koji je protekle sezone igrao u Švedskoj, nakon što je ranije uglavnom igrao za vodeće slovenske i poljske klubove. Paravinja još traži inozemni angažman, ali ako ga ne pronađe ostat će kod nas.

Kao šlag na kraju ostala su dvojica igrača koji neće pojačati Stoju ove sezone, ali zasad treniraju s njima.

- S nama trenutno treniraju Sandro Nicević i Dražen Klarić. Sandro je postao i član naše uprave i u potrazi je za novim klubom. Dotad će svojim znanjem i iskustvom biti od velikog značaja za naše mlade igrače na treninzima. To važi svakako i za Klarića koji će i ove sezone igrati u Švedskoj, ali bi nas mogao pojačati u kvalifikacijama za A-1 ligu. Jasno je da osvajanje prvog mjesta u ligi neće doći samo po sebi, odličnim igračkim imenima usprkos.

Jezgra ipak ostaje prošlogodišnja.

- Imamo odličnu momčad koja je sad jača za dvojicu naših ključnih igrača koji su potpuno spremni za novu sezonu. Tu mislim na našeg kapetana Dalibora Mezulića koji se oporavio nakon loma rebra krajem prošle sezone i Vedrana Pušića koji se sa 151 kilograma spustio na idealnih 112. Novi Pušić će zapravo biti glavno pojačanje u novoj sezoni. Ostao je i centar Josip Ceranja, a puno očekujem i od naših mlađih igrača - nastavio je trener Valentinčić kojem će u radu sa seniorima pomagati Igor Valić, ujedno i voditelj klupske škole košarke, te fizioterapeut Slobodan Nikolić i statističar Davor Jodanović.

Uspiju li na dosadašnji igrački kadar i trojicu već pristiglih igrača u Stoji pridodati Percana i posebno iskusnog Paravinju, stvorit će zaista respektabilnu momčad za ostvarenje plana, osvajanje titule prvaka A-2 lige. Naime, Stoja se u posljednje dvije sezone profilirala kao  vodeći u Istarskoj županiji, a uprava kluba odlučila je napraviti kvalitetni iskorak, krenuti u napad na A-1 ligu.

- Sve što smo ostvarili u proteklih pet godina bilo je gotovo do posljednjeg slova napisano u našem petogodišnjem programu koji smo zacrtali 2008. godine kad smo ušli u dvoranu na Stoji, odnosno kad smo stekli uvjete za normalan razvoj kluba - rekao je predsjednik Stoje Davor Mišković.

- U protekle smo dvije sezone osvajali četvrto mjesto u A-2 ligi i sad smo spremni za idući korak, borbu za naslov prvaka A-2 lige i ulazak u kvalifikacije za A-1 ligu. Da bi to ostvarili moramo biti uspješni na dvije strane, u sportskom segmentu, ali i financijskom. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter