Kitzbuehel: Zrnčić-Dim 21., Kostelić 22

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski skijaš Alexis Pinturault pobijedio je na superkombinaciji u Kitzbuehelu ispred Amerikanca Teda Ligetya i Austrijanca Marcela Hirschera, dok su hrvatski predstavnici Natko Zrnčić-Dim i Ivica Kostelić osvojili 21. i 22. mjesto.

Kostelić i Zrnčić-Dim nisu imali dobar nastup u superveleslalomu, Ivica je startao prvi po teškim uvjetima, a Natko je dobio vrlo visoki startni broj.

To se nije dalo popraviti u slalomu jer su obojica startali izvan 30 najboljih - Zrnčić-Dim je startao 37., a Kostelić tek 43. Po uništenoj slalomskoj stazi nisu uspjeli smanjiti zaostatak, Natko je za pobjednikom zaostao 4.06, a Ivica 4.16 sekundi.

Pinturault je slavio i na drugoj ovogodišnjoj superkombinaciji, Ted Ligety je zaostao 44 stotinke, a Hirscher 1.47 sekundi. Vodeći u ukupnom poretku Aksel Lund Svindal nije uspio završiti slalomsku vožnju.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Svindal s 897 bodova, a slijedi ga Hirscher sa 795, dok je Pintaurault treći sa 669. Kostelić je 38. sa 147 bodova, dok je Zrnčić-Dim sa 70 bodova na 58. mjestu. Natko je u poretku superkombinacije peti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter