Kistanje: U tučnjavi ozlijeđeno šestero maloljetnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Kistanjama je jučer došlo do verbalnog sukoba, a zatim i tučnjave između maloljetnika s područja Kistanja i učenika bogoslovije manastira Krka te je šest osoba ozlijeđeno.

Prema do sada utvrđenom, jedan bogoslov zadobio je teške tjelesne ozljede, dok su četvorica zadobila lakše ozljede. U grupi maloljetnika s područja Kistanja za sada je utvrđeno da je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, izvijestila je policija dodavši da su svi sudionici sukoba identificirani.

U sukobu je sudjelovalo 13 osoba, sedam maloljetnih Kistanjaca i osam učenika bogoslovije, a svi sudionici sukoba odvedeni u policijsku postaju Knin radi daljnje obrade.

Policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti ovoga događaja kao i motiv sukoba, a detalji će se, rekla je policijska glasnogovornica, znati nakon provedenog kriminalističkog istraživanja.

Bogoslovija: Martovski pogrom krčkih bogoslova, HDZ Kistanje: napad izazvali bogoslovi

Nakon sukoba uprava bogoslovije u Krki najoštrije je osudila "ničim izazvan" napad na svoje štićenike te priopćila kako se nada da će počinitelji biti izvedeni pred lice pravde i adekvatno kažnjeni.

Nazivajući incident "martovskim pogromom krčkih bogoslova", uprava bogoslovije u svojem priopćenju nadalje ističe kako motiv može "jedino i isključivo biti vjerska i nacionalna mržnja", poručujući kako se najiskrenije nada da će nadležne državne institucije RH počinitelje privesti pravdi i adekvatno kazniti.

Nakon događaja, priopćenjem se oglasio i općinski odbor HDZ-a iz Kistanja, ustvrdivši kako su napad izazvali sami bogoslovi, za koje tvrdi da su već otprije poznati po provokacijama, te da su bogoslovi prilikom susreta s grupom maloljetnika iz Kistanja namjerno počeli provocirati želeći izazvati sukob.

"Osuđujemo svaku vrstu nasilja pa i onog nastalog u očiglednoj samoobrani i zalažemo se za nenasilno rješavanje sukoba", ističe se, među ostalim, u priopćenju, te poručuje kako je za to "potrebno sudjelovanje i onih u ulozi napadača a ne samo žrtava unaprijed isplaniranog sukoba". (Hina)



 

 


Podijeli: Facebook Twiter