Kiss - iskusni gospodari scene

(Foto Simone Di Luca)
(Foto Simone Di Luca)

Vatreno, energično i zvukovno moćno bilo je u ponedjeljak navečer u sugestivnom ambijentu Ville Manin, u Codroipu, nedaleko od Udina. "The hottest band in the world", legendarni Kiss, na svom prvom talijanskog gostovanju Monster toura 2013 priuštili su vojsci od osam tisuća fanova svih generacija iz raznih dijelova Europe eksplozivni dvosatni koncert začinjen prepoznatljivim maskama, teatralnošću, brojnim svjetlosnim i drugim atraktivnim scenskim efektima.

Nizale su se pjesme iz njihove 40-godišnje bogate karijere i one iz 20. studijskog albuma "Monster", izdanog ove godine, kojim su se vratili zvuku 1970-ih, karakterističnom za "Love gun" i "Destroyer". Obožavatelji iz Kiss Army i znatiželjnici dobili su sve ono što je Kiss uvrstilo u svjetsku rock enciklopediju – glazbeni opus sa 120 milijuna prodanih ploča, spektakularni live nastupi, šminka i kostimi koji kombiniraju ljubav za stripove i superheroje, Kabuki kazalište, elemente glam rocka i horror.

Mnogi su s nestrpljenjem očekivali i posebno uživali u Geneovom momentu, kad se kao Vampir pokazao u punom sjaju rigajući krv i leteći pod sam krov pozornice uz zvukove God of Thunder. Drugi je nezaobilazan trenutak rezerviran za Paula - Sina Zvijezda , koji se ukliješten u metalni prsten vinuo među ekstatično mnoštvo I izveo Love gun na manjoj pozornici, koketirajući s video kamerom. Svoju su vještinu i karizmu pokazali i gitarist Tommy Thayer i bubnjar Eric Singer kao Čovjek iz Svemira i Mačak, solirajući na pomičnim platoima koji sui ih u oblacima dima podizali visoko na pozornici, a zatim Gene i Tommy izbačeni na pomičnim metalnim mostovima iznad glava fanova. Bilo je tu gitara koje izbacuju iskre, fontana od plamenih jezika I vodopada iskri, kiše svilenkastih papirića, gutanja vatre i gitara u obliku sjekira. (Kristina FLEGAR)

CIJELA REPORTAŽA U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter