Kišerlovski potvrđen za kapetana na Giru

Robert Kišerlovski
Robert Kišerlovski

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (26) potvrđen je za kapetana svoje momčadi RadioShack na ovogodišnjem Giru d'Italia koji počinje u subotu u Napulju.

Kišerlovski će na ovogodišnjem Giru pokušati nadmašiti 10. mjesto koje je osvojio na ovoj utrci 2010. godine, što mu je najbolji plasman na nekoj trotjednoj utrci u dosadašnjoj karijeri.

Naš je vozač dobru formu potvrdio prošloga tjedna na utrci Tour de Romandie koju je završio na 14. mjestu, ali je sve do posljednje etape, 18,6 kilometara dugačkog pojedinačnog kronometra, bio četvrti.

Ranije ove sezone Kišerlovski je ostvario zapažene rezultate na još dvije jednotjedne utrke koje se boduju za WorldTour, početkom ožujka je bio 20. na utrci Paris - Nice, a krajem prošlog mjeseca je zauzeo ukupno 22. mjesto na utrci kroz Kataloniju.

Uz 10. mjesto s Gira 2010., Kišerlovski ima i 18. mjesto s Vuelta a Espane 2011., te 43. mjesto s Gira 2011.

Zbog ozljeda koje zadobio u padovima, nije završio Vueltu 2009., kao niti svoj jedini nastup na Tour de Franceu prošle godine.

Kišerlovskom će u borbi za što bolji plasman podršku u brdskim etapama pružati iskusni Ukrajinac Jaroslav Popovič te Portugalci Tiago Machado i Nelson Oliveira. Ostatak momčadi čine trojica Novozelanđana, George Bennett, Hayden Roulson i Jesse Sergent, dok će za dobre rezultate u ravničarskim etapama biti zaduženi Nijemac Danilo Hondo i Talijan Giacomo Nizzolo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter