Kišerlovski otvara sezonu na Paris-Nice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju će u pariškom predgrađu Mantes-la-Jolie započeti 72. izdanje jednotjedne biciklističke utrke Paris-Nice kojom tradicionalno započinje nova sezona etapnih utrka u Europi, a na startu će se u dresu momčadi Trek Factory Racing naći najbolji hrvatski vozač Robert Kišerlovski.

Kišerlovski je za zagrijavanje u četvrtak vozio jednodnevnu utrku u Italiji, GP Camaiore, te je ciljem prošao kao 40. u velikoj skupini vozača sa tri sekunde zaostatka za pobjednikom, Talijanom Diegom Ulissijem, a tijekom tjedan dana u Francuskoj vozit će u službi svog momčadskog kapetana, Luksemburžanina Franka Schlecka.

Stariji brat Schleck vraća se u peloton nakon dvogodišnje suspenzije zbog pozitivnog dopinškog nalaza na diuretik, a u momčadi Treka bit će i njegov mlađi brat Andy, pobjednik Tour de Francea 2010. godine, koji je posljednjih sezona imao velikih problema s ozljedama, te u 2014. za cilj ima povratak u sam vrh.

"Utrku prema suncu" biciklisti koriste kao provjeru svog rada tijekom zimskog razdoblja, te pripremu za najveće događaje u sezoni. Za Kišerlovskog je to Giro d'Italia, koji počinje 9. svibnja, dok se braća Schleck pripremaju za Tour de France u srpnju.

Prošle godine Kišerlovski je na dvije trotjedne utrke na kojima je nastupio ostvario vrlo dobre rezultate, na Giru je bio 15., a na Vuelti 17., te ove godine zasigurno očekuje pomak naviše, možda i među 10 najboljih. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter