Kiše usporavaju radove u Facchinettijevoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanari Facchinettijeve ulice u Puli i dalje su u problemima zbog plinofikacije i istovremene zamjene vodovodnih instalacija. Nedavno smo tako pisali da je zbog raskopane ulice nemoguce odnijeti nakupljeno smece, a problema je bilo i kod dopreme energenata za grijanje.

Sada nam se javila gospoda s pocetka ulice, pored cije su kuce bageri TGT Adriatica, izvodaca radova, vec odavno prošli. Medutim, kako nam je rekla, ljuti je cinjenica što radovi ne napreduju, a veli da gotovo dva tjedna nije vidjela radnike.

Demantirao ju je direktor TGT Adriatica Emil Jakša rekavši da rade svaki dan i da privode kraju prvu fazu radova u toj ulici koja je u biti zatvorena u dužini od svega 20 do 30 metara, a ostalo je prohodno.

"Vjerojatno nas ta stanarka ne vidi jer smo prošli njen dio, ali radnici svaki dan dolaze. Pocnu raditi, pripreme kanal za montere, a onda padne kiša i napuni kanal vodom. I propadne posao! Tako ne možemo raditi, mokri su nam kanali i materijali.

Na silu i na brzinu raditi samo da bismo mogli reci da smo napravili u roku, nije nam cilj. Posao mora biti dobro napravljen, a mi smo poduzeli sve da budemo što brži i da ovaj posao prode što bezbolnije za stanare, ali nam vrijeme jednostavno ne dozvoljava.

Kakav god plan napravimo, nismo u stanju održati tempo radova jer smo nemocni kad sve zapliva. Preostalo nam je još spojiti nekoliko prikljucaka da bismo završili i, ako nam iduci tjedan dozvole vremenske prilike, dvije trecine ulice bit ce gotove i prohodne da ljudi mogu do svojih kuca", rekao je Jakša.

Ustvrdio je da su prvotni rok za dovršetak radova do 11. studenog produžili do kraja godine. Medutim, kaže, dogovor je da za praznike ulica mora biti prohodna.

"Ako budemo vidjeli da necemo stici dovršiti posao u tom roku, radit cemo do 23. prosinca i stati upravo da bismo omogucili prolazak ljudima tijekom božicnih i novogodišnjih blagdana, a mi cemo radove nastaviti u iducoj godini. S obzirom na katastrofalnu prognozu za cijeli tjedan, male su mogucnosti da cemo posao moci dovršiti u roku", ustvrdio je Jakša.


Podijeli: Facebook Twiter