Kišberi s mjesta pročelnika županovog kabineta otišao u Poreč

Duško Kišberi (Arhiva)
Duško Kišberi (Arhiva)

Duško Kišberi, donedavni pročelnik Kabineta istarskog župana Valtera Flega, promijenio je posao te od 24. kolovoza ove godine radi u porečkoj gradskoj upravi.

Nakon što smo u Kabinetu župana zatražili objašnjenje o ovoj kadrovskoj rošadi, dobili smo informaciju da je Kišberijev prelazak dogovoren još prošle godine na zahtjev Grada Poreča. Kako se u odgovoru kaže, Kišberi je primljen u službu temeljem sporazuma između Istarske županije i Grada Poreča, te je raspoređen na radno mjesto pomoćnika pročelnika Ureda Grada, sukladno Planu prijema u službu. U Grad Poreč prešao je sa svrhom racionalizacije poslovanja i implementacije projekta E-uprave.

U odgovoru se dodaje da je Grad Poreč zbog povećanog broja zahtjeva građana i zagušenosti gradske uprave, dogovorio Kišberijev prelazak kako bi hitno stvorio pretpostavke i implementirao sustav elektroničke uprave.

Sam Kišberi potvrdio nam je da u Gradu Poreču radi od 24. kolovoza ove godine, te da je riječ o ranijem sporazumu između Istarske županije i porečke gradske uprave. Svoj novi posao opisao je kao rad na "projektima racionalizacije poslovanja kao i modernizaciji uprave kroz implementaciju projekta E-uprave".

Na naše pitanje je li njegovo zaposlenje u Poreču vezano uz glasine da bi za dvije godine trebao biti jedan od kandidata za funkciju porečkog gradonačelnika, odgovorio je: "U Gradu ću raditi na racionalizaciji poslovanja i modernizaciji uprave. Moguću kandidaturu za sad ne bih htio komentirati."

Na dodatni upit ima li njegova promjena posla veze s nepoloženim stručnim ispitom, Kišberi je rezolutno odgovorio da to nema nikakve veze, ustvrdivši da nema nimalo istine u pisanju nekih medija o stručnom ispitu kao razlogu promjene posla.

- Ja sam ispit prijavio i položit ću ga, ali pitanje ispita nema nikakve veze niti s ranijim ni s novim poslom jer je moj prelazak još prošle godine dogovoren između Županije i Grada Poreča, kazao nam je Kišberi.

Iz Kabineta župana saznajemo da je na Kišberijevo mjesto kao vršiteljica dužnosti imenovana Ljiljana Škifić, dosadašnja pomoćnica pročelnika kabineta. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter