Kiša uobičajeno donijela prometne gužve

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Toliko priželjkivana kiša, koja je bila "najavljena", osim rashlađenja donijela je i jednako očekivane kolone vozila na pulskim prometnicama i gužvu u gradu. I inače kada se malo zaškuri nebo nad Istrom nepregledne kolone vozila s cijelog istarskog poluotoka krenu prema Puli u obilazak brojnim znamenitosti, s nedjeljnom kišom ta se pojava samo dodatno pojačala pa su tako već na ulazima u grad vozila pristizala iz svih turističkih odredišta Istre.

Gužve na ulazima u grad, ali i vozeći iz centra grada u smjeru Šijane, uobičajeno su se samo prelile na pulske prometnice, kako u Šijani i na Punti, tako i duž rive i središta grada, ali i obilaznice i bulevara. Kada se tako velikoj koloni vozila doda i lakše prometne nezgode, s "manjim" materijalnim štetama, koje okupiraju kolnički trak, onda se stvaraju dodatni čepovi, kao u nedjelju na bulevaru.

Ništa bolja situacija nije bila niti po gradskim pješačkim zonama gdje su se turisti, nakon što bi konačno pronašli parkirno mjesto, krenuli u razgledavanje i "šoping". Kako su gužve Pulom vladale i za sunčanih dana, trebalo je mnogo strpljenja za probijanje između "hordi" gostiju, no, trgovci i ugostitelji zasigurno su trljali ruke. Srećom, u nedjelju je za većinu Puljana bio neradni dan čime su izbjegnute još veće gužve, pogotovo na prometnicama, ali za ponedjeljak nije naodmet oboružati se velikom količinom strpljenja jer iznova je prognozirana kiša. (G. R., snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter