Kiša u Puli uzrokovala prometni kaos


Potmula tutnjava gromova i prve kapi kiše koje su u ponedjeljak ujutro probudile Puljane bile su naznaka da u prometu neće sve teći glatko. Prometni kolaps koji grad zadesi svaki put kada se prognoza pogorša i osujeti turiste u nakani da dan provedu na moru, niti ovaj put nije izostao. Iako je do 10 sati situacija izgledala relativno mirna i bez puno problema, kaos se stvorio baš poput ljetnog pljuska - odjednom i bez najave.

Već oko 11 sati nepregledne kolone vozila začepile su sve prilaze gradu, prometna policija je raspoređena na kritične punktove, a uz bezbrojne što sitnije, što ozbiljnije prometne nezgode, imali su već do podneva pune ruke posla. Glavni i najveći rotor u Šijani bio je satima zakrčen i oni koji su se namjerili u tom pravcu odjednom su postali svjesni da će se čekanje pretvoriti u sate.

U centru grada vozače je čekao drugi problem zvan - pješaci. Pretrčavali su oni s kapuljačama, najlonima ili tek promočeni jurili su preko ceste ne gledajući idu li kome pod kotače. Bilo je škripanja, trubljenja, pa i psovanja. I to obostranog! Na sreću, pješaci nisu stradavali, no vozila jesu jer su na gotovo svakom drugom raskrižju bili porazbijani komadi žmigavaca, svjetala, limarije…

U tom kaosu teško su se probijala i interventna vozila. Hitna pomoć jurila je u svim smjerovima, ali u sveopćem metežu i u gomili vozila, nitko se niti uz najbolju volju, nije imao gdje maknuti. Stoga je u jednom trenutku i policija osigurala pratnju vozilu hitne pomoći da bi koliko-toliko brzo stigla do bolnice. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimili M. MIJOŠEK, N. LAZAREVIĆ, D. MEMEDOVIĆ I T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter