Kiša pretvorila Poljud u močvaru, derbi u srijedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog loših vremenskih uvjeta i očajnog stanja travnjaka odgođen je derbi Hajduka i Dinama u Prvoj HNL, i to za srijedu, 27. veljače u 19 sati, objavila je Udruga profesionalnih klubova Prve HNL.

Kiša koja satima bez prestanka pada u Splitu učinila je svoje i travnjak se pretvorio u močvaru. Konačnu odluku donijeli su sudac Ivan Bebek i kapetani momčadi Mirko Oremuš i Josip Šimunić u 18 sati. S obzirom na stanje terena i vremenske uvjete to je bila jedina moguća odluka.

"Prošli smo sa sucem po terenu, lopta uopće ne odskače; sudac je rekao da uvjeti nisu regularni i mislim da je to konačna odluka", izjavio je za Arenasport kapetan Hajduka Oremuš. Na Poljudu se okupilo oko 20 tisuća gledatelja, no nažalost utakmicu nije bilo moguće odigrati. 

Člankom 19. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a definirano je da se u ovakvim slučajevima utakmica automatski odgađa za idući dan u isto vrijeme. No, kako zbog organizacijskih i sigurnosnih razloga Hajduk nije u mogućnosti dobiti dozvolu za organizaciju ovako velikog javnog okupljanja unutar 24 sata, uz suglasnost predstavnika oba kluba i povjerenika za natjecanje, postignut je pisani dogovor da se utakmica odigra u srijedu u 19 sati. (Tportal.hr, Hina)


Podijeli: Facebook Twiter