Kiša odgodila otvaranje ulaza u Pulu

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Iako je, zbog postavljanja završnog asfaltnog sloja na novoizgrađenim kružnim tokovima kod skretanja za Konzum i na Stanciji Peličeti, dionica Šijana - Peličeti trebala biti zatvorena "samo" do danas, nevrijeme je produžilo zabranu prometa ovim ulazom u grad.

Naime, do četvrtka je zajednica izvođača radova Viadukt, GP Krk i Strabag u cijelosti okončala radove na rotoru kod Konzuma i Mime, ali je kiša onemogućila završetak i drugog rotora, pa se vjeruje, prenosi nam Ivan Davidović, voditelj pulske ispostave Hrvatskih cesta koje su investitor, da će danas-sutra, kada se očekuje koliki-toliki prestanak kiše, ipak uspjeti okončati posao. Štoviše, zbog niskih temperatura prošlog tjedna, mislilo se da se neće uopće uspjeti postaviti završni sloj na rotore, no, onaj bliže gradu uspješno je asfaltiran nakon što su u njega ugrađeni delineatori, poput koparskih rotora, koji će omogućiti puno sigurniju vožnju. Upravo će zbog novih kružnih tokova, prilikom puštanja u promet dionice, na snazi biti privremena signalizacija prometa koja će upozoravati vozače na novi režim prometovanja rotorima dok se na njih ne priviknu.

Rekonstrukcija državne ceste D-66, dionice Šijana - Pelićeti, vrijedna 28,5 milijuna kuna koje investiraju Hrvatske ceste, započela je u svibnju i srećom, do proteklog tjedna, uopće nije ometala promet na ulazu u grad. Dugotrajno ljetno kišno razdoblje, koje se potom produžilo na jesen i zimu, uvelike je odužilo rok završetka. No, najvažnije je da radovi nisu smetali prometu, pa ih vozači praktički nisu ni "osjetili". (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter