"Kiša" novi singl Goribora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grupa Goribor odabrala je pjesmu "Kiša" kao drugi singl s dvostrukog albuma "Evo je banja" koji je sniman u pulskom studiju Partyzan, a bit ce objavljen najkasnije do sredine iduceg mjeseca.

Pod vodstvom producenta Edija Cukerica, na snimanju albuma gostovali su Alen i Nenad Sinkauz iz benda East Rodeo, Leon Brenko, Davor Milovan Bili iz grupe The Chweger, Miloš Vojvodic te glumica Dijana Vidušin.

Goribor su najavili i istoimenu turneju u sklopu koje ce najbliže Puli gostovati u Rijeci u klubu Tunel 17. ožujka, nastupit ce i u Ljubljani 14. ožujka, Mariboru 15. ožujka, Zagrebu 16. ožujka, Splitu 23. ožujka i Novom Sadu 6. travnja.

Bend iz Srbije široj se hrvatskoj publici predstavio upravo u Puli 2006., u sklopu obnovljenog Art & Music festivala, pa iako nisu pobijedili, to im je natjecanje priskrbilo ugovor s izdavackom kucom Dancing Bear za koju su 2007. objavili istoimeni album koji su najavili singlom "Sjajne niti".

Prvijenac su snimili u Medulinu u studiju Black Dog i za njega su pobrali pohvale te su njime probili regionalne granice i postali jedan od najprepoznatljivijih bendova na ovim prostorima. Uslijedila je kreativna pauza prekinuta pocetkom ljeta 2011. kada su se okupili u studiju Partyzan na snimanju novog albuma, što su najavili singlom "Uzalud se budiš".

Novi singl može se preslušati na linkovima hot.net.hr/glazba/slusaonica/page/2012/02/13/0361006.html i www.muzika.hr/clanak/35301/vijesti/vrijeme-je-za-kisu-goribora-audio-premijera.aspx. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter