Kiša naglo ugasila usijanu atmosferu na rivi

Porcija sardela po 25 kuna (Z. STRAHINJA)
Porcija sardela po 25 kuna (Z. STRAHINJA)

Baš kad su u subotu oko 22 sata The Night Express dignuli atmosferu na fažanskoj rivi do usijanja, otvorilo se nebo i na posjetitelje i sudionike 42. Fešte od sardela sručila hladna kiša. U tren se ispraznila do maloprije prepuna riva, turisti su se razbježali prema kampovima i objektima gdje su smješteni, a samo su najuporniji, i to mahom lokalno stanovništvo, odolijevali vremenskim neprilikama sa zapada da bi oko 23 sata dočekali raskošni vatromet nad fažanskom lučicom. Šteta, s obzirom na veliki broj posjetitelja koji se u subotu sjatio u Fažanu, znajući da najstarija ribarska fešta ima što za ponuditi.

I doista je bilo tako, i po pitanju zabave i gastronomske ponude. U središtu rive smjestio se band Magic, na njenom kraju prema dječjem igralištu na akustičnim su instrumentima svirali članovi grupe Whiskey Train, kod općinske zgrade svoje je mjesto zauzeo duo Mot, a mjestom su se razmiljeli brojni ulični zabavljači i ugostitelji sa svojim objektima na otvorenom zavivši Fažanu mirisima pedoča te sardela i mesa s gradela. Središnja pozornica na rivi pred crkvom sv. Kuzme i Damjana pripala je majstorima zabave, sastavu The Night Express koji je u kratko vrijeme, dinamičnim izvedbama brojnih svjetskih hitova i komunikacijom s publikom, podigao goste na noge te oko pozornice okupio i staro i mlado, i domaće i strano. Što bi moglo pomrsiti ovako dobru večer? Samo kiša koja pošteno nije pala mjesecima, a onda je odlučila pasti upravo prve subote u kolovozu, kada je termin najdugovječnije ribarske fešte.

Trg pred crkvom opustio je u čas, muzičari koji su trenutak ranije plesali i svirali među publikom na pločniku pohitali su spremiti instrumente, a mrzovoljni tehničari na bini samo su kratko komentirali: "Nema šanse da se nastavi". Barem su se lokalne ekipe brzo snašle i zauzele mjesta uz natkrivene šankove da bi se prepustili ćakuli, čaši vina i porciji sardela po 25 kuna. Tko nije pobjegao iz Fažane imao je priliku vidjeti respektabilan vatromet ispucavan s lukobrana prema moru kao da prkosi oblacima, vjetru i munjama. Kada se već nebo otvorilo, neka i ta nevera bude spektakularna. (Napisao i snimio Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter